Andreas Martinsen tilbake i Lillehammer

Andreas Martinsen (30) er tilbake i Lillehammer-drakten etter åtte år. Onsdag ble han presentert på en pressekonferansen i OL-byen.

Andreas Martinsen er klar for Lillehammer.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det ble klart da Martinsen onsdag ble presentert på en pressekonferansen i OL-byen.

– Det er sånn situasjonen er nå. Jeg har ikke spilt noe skikkelig hockey på et halvt år. Planen var å fortsette rundt i Europa, men det skjer lite der, og jeg har hatt en bra dialog med Lillehammer. Jeg trives bra her, og vi har kommet fram til en bra løsning, så da ser jeg egentlig bare fram til å spille en sesong her. Så får vi se hva som skjer neste år, sier Martinsen til NTB.

Ved hjelp av sponsorer, samarbeidspartnere og Lillehammer-fansen har klubben klart å hente den profilerte spilleren. Bare fansen har samlet inn godt over 300.000 kroner for at Martinsen kunne fortsette sin karriere i norsk ishockey.

Vil til utlandet igjen

Den storvokste og robuste 30-åringen er blitt enig om en kontrakt ut denne sesongen, men har ingen planer om å slå seg til ro i Lillehammer med det første.

Han kan fort ende opp med å pakke bagen med kurs for nye eventyr i utlandet etter sesongen.

– Jeg har rundet 30 år, men er ikke helt på vei ned ennå. Jeg har mange gode år igjen, og jeg tror en sesong her kan hjelpe min karriere positivt, og at jeg får tilbake den gleden jeg har hatt med hockey som kanskje har dabbet litt av de siste to sesongene.

– Det er ikke sånn at jeg har gitt opp den karrieren der ute enda, sier Martinsen.

Ingen Norge-nedtur

Etter mange år i utlandet ser ikke Martinsen på en tilværelse i norsk hockey som en nedtur.

– Man kan jo se på det sånn også, men jeg ser på det mer som noe positivt, og at jeg er heldig som har muligheten til å få meg en jobb og spille hockey i den byen som jeg kaller min hjemby.

Han legger ikke skjul på at det skal bli godt å få litt stabilitet i hverdagen som kanskje har manglet litt de siste årene med familie og barn.

– For egen del, rent sportslig, så tror jeg det blir bra å finne igjen den gleden det er å komme til hallen hver dag, trene og være med gutta på laget og kjempe mot et felles mål, sier hockeyprofilen.

Det var 2012 i at Martinsen fikk kontrakt med tyske Düsseldorf hvor han spilte i tre sesonger. I 2015 fikk han tilbud fra NHL-klubben Colorado Avalanche og spilte 110 kamper for før han fikk med seg ni kamper i sluttspillet for Philadelphia Flyers i 2017.

Vil spille for landslaget

I neste forsøk endte han opp i Chicago Blackhawks og spilte 33 kamper fra 2017-19. Anaheim Ducks ble neste stopp, men han fikk bare med seg spill for farmerklubben San Diego Gulls og Wilkes-Barre Penguins.

Forrige sesong spilte han sveitsiske Zug.

Martinsen har også vært en god bidragsyter på det norske landslaget og står med 63 VM- og OL-kamper. Han fortsetter gjerne med flagget på brystet.

– Så lenge landslaget vil ha meg med, stiller jeg opp. Det har alltid vært sånn, uansett hvor i verden jeg har vært.

(©NTB)

Publisert: