Serbecic: – Jeg har takket nei til to kontraktforslag fra RBK

Besim Serbecic bidro til seieren mot Tromsø, men det er usikkert om han blir værende på Lerkendal. Bosnieren har så langt ikke kommet til enighet med RBK om ny kontrakt.

– Det er mange detaljer som må på plass. Som lengden på kontrakten og økonomien i avtalen. Og så må jeg få litt mer tid til å tenke meg om, sier Serbecic om en eventuell ny kontrakt med RBK.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Rosenborg ønsker å ha meg med videre. Det er helt opp til meg om det blir slik.

Besim Serbecic er på utgående kontrakt på Lerkendal. Men hevder det er helt opp til ham om han ønsker å bli værende. Og at RBK har vært frempå med flere kontraktsforslag.

– Agenten min har snakket med Dorsin 2–3 ganger, og jeg har fått to kontraktstilbud. Jeg har takket nei til begge. Vilkårene i det siste tilbudet er bedre enn de jeg har nå. Absolutt. Men de må komme opp med et tredje kontraktforslag. Det er mange detaljer som må på plass. Som lengden på kontrakten og økonomien i avtalen. Og så må jeg få litt mer tid til å tenke meg om, sier han.

Besim Serbecic var tilbake på laget i seieren mot Tromsø på Alfheim søndag. Her feirer stopperen sammen med lagkameratene etter 1–1 scoringen til Dino Islamovic.

– Burde spilt mer

Stopperen gliser godt av minnet om Kåre Ingebrigtsen som beskrev han som en «ung Nemanja Vidic» da han kom til RBK i januar 2018.

Men tross merkelappen ble det lite spilletid den første sesongen. Det endte med utlån til FC Sarajevo sommeren 2019. I vinter var han tilbake i Trondheim. Slik oppsummerer han karrieren som RBK-spiller så langt:

– Jeg burde spilt mer den første perioden jeg var her. Jeg fortjente flere sjanser. Men jeg har lagt det bak meg. Denne sesongen var jeg ikke på laget ved sesongstart, men har spilt 6–7 kamper. Det er ok, sier han.

– Er spilletid i de kommende matchene viktig for avgjørelsen din?

– Spilletid er uansett det viktigste ja. Sammen med lengden på kontrakten, økonomien i avtalen og eventuell interesse fra andre klubber.

23-åringen var tilbake på laget mot Tromsø på Alfheim, og bidro til at tapsrekken på tre kamper nå er erstattet med to seiere på rad.

Ønsker seg ikke til Bosnia

– Er det andre klubber i bildet?

– Som jeg har sagt tidligere, det overlater jeg til agentene mine å ta seg av. Du får spørre dem. Men vi vil uansett først avklare med Rosenborg, og ta en endelig beslutning rundt fremtiden min her. RBK har ikke gitt med en deadline på når jeg må bestemme meg. Så vi har enda tid på avgjørelsen. Nå fokuserer jeg på jobben min her og kampen mot Tromsø på søndag. Det er det viktigste nå.

– På hvilken måte påvirker det din beslutning at også Åge Hareide er på utgående kontrakt, slik at det i øyeblikket ikke er klart hvem som trener laget neste år?

– Det er uansett ikke grunnen til at jeg ikke har forlenget med RBK enn så lenge. Usikkerheten rundt hvem som blir ny trener neste sesong er ikke en av de avgjørende kriteriene. Helt sikkert.

– Du ble seriemester på utlån til FC Sarajevo. Kan det være aktuelt med en retur dit?

– Nei. Jeg ønsker ikke å gå til en klubb i Bosnia nå. Da tror jeg det blir tøft å komme seg utenlands igjen. Du vet selvsagt aldri i fotball, men det er ingen aktuell problemstilling.

– Hvor ofte snakker du meg agentene dine?

– Omtrent hver dag. Men vi snakker om mye annet enn kontrakten og fremtiden min også. Milan Jovanovic og Boris Vascovic er mine gode venner.

Publisert: