Borgli brøt, sensasjonelt gull til Østerrike

De norske medaljesjansene på landeveisrittet for kvinner i OL forsvant tidlig. Gullet gikk til en overlegen Anna Kiesenhofer.

Anna Kiesenhofer tok et sensasjonelt gull.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Verken Katrine Aalerud eller Stine Borgli klarte å prege rittet i særlig grad søndag. Det gjorde østerrikeren Anna Kiesenhofer, som gikk i brudd noen kilometer før mål og kom alene til mål.

Hun vant et overlegent OL-gull og kunne smile og smått begynne å juble allerede kilometeren før mål. I mål var hun helt utmattet og lå og hev etter pusten, vel vitende om at hun hadde tatt en sjokkerende gullmedalje.

Stine Borgli fra Sandnes viste seg fram tidlig i rittet, men dukket opp som «DNF» ved passering 96 kilometer. Hun fikk det tungt da hovedfeltet økte farten og måtte bryte i OL-debuten.

Stine Borgli langt framme i hovedfeltet tidlig i løpet.

Medaljen i sykling var Østerrikes første siden Adolf Schmal tok tre medaljer – ett gull og to bronse – under sommer-OL i Aten i 1896.

Bak østerrikeren ble det et rotterace om sølv- og bronsemedaljen. Sølvet gikk til nederlandske Annemiek van Vleuten, mens Elisa Longo Borghini vant bronsen.

Søndag var det Richard Carapaz som stakk av fra resten av storkanonene og kunne juble for gull i mennenes landeveisritt i OL.

OL-STUDIO: Her får du alt om OL.

Les også

  1. Tårene som ga nyttig erfaring i OL

  2. Dette skjedde i OL i natt: Japaner ble historisk

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Gjenåpningen ble feiret skikkelig i Stavanger lørdag. Ikke minst i Farge­gata

  2. Tusenvis feiret gjen­åpningen på Torget: – Velkommen tilbake, Stavanger

  3. De mener bildet er verdt millioner, og har kjempet i flere år for å få det slått fast. Til nå har de bare møtt mot­stand

  4. MC-fører tatt i 160 km/t i 60-sone

  5. De trives i høyden, både Signe og Regine. Men slik har det ikke alltid vært

  6. Norge er åpnet. Men fortsatt kan 1,5 millioner nord­menn drive smitten videre. Hva skal til for at til­tak blir gjen­inn­ført?