Uefa hevder flere tusen fans hadde kjøpt falske billetter til CL-finalen

Uefa vil granske kaoset under Champions League-finalen sammen med fransk politi og myndighetene. De hevder fans med falske billetter skapte kaoset.

Fans klatrer på gjerdene rundt Stade de France under kaoset som utspilte seg i forbindelse med Champions League-finalen.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Finalen i Champions League mellom Real Madrid og Liverpool ble utsatt i 36 minutter. Det ble brukt tåregass mot fansen, melder flere medier og folk på Twitter som var til stede.

Uefa bekrefter også at politiet tok i bruk tåregass mot fansen. Flere fans sa de ikke slapp inn selv om de hadde billetter.

– I oppbyggingen til kampen ble portene på Liverpool-fansens side blokkert av tusenvis av fans som hadde kjøpt falske billetter, skriver Uefa i en uttalelse.

– Uefa har sympati med dem som ble rammet av dette og vil granske saken umiddelbart sammen med fransk politi og myndigheter, samt med det franske fotballforbundet, heter det i uttalelsen.

Etter at dommeren blåste av finalen, som endte med 1-0-seier til Real Madrid, stilte opprørspoliti seg opp foran seksjonen der Liverpool-fansen satt.

Den engelske klubben skriver i en uttalelse at den er veldig skuffet over det som skjedde ved portene til Stade de France.

– Dette er den største kampen i europeisk fotball og supportere burde ikke måtte oppleve de scenene vi har sett i kveld. Vi har offisielt bedt om en formell granskning av hva som skapte disse uakseptable problemene, skriver Liverpool.

Publisert: