Lukaku tilbake for Chelsea – herjet og scoret mot Villa

(Aston Villa – Chelsea 1–3) Romelu Lukaku (28) gjorde som han «alltid» gjør mot Aston Villa. Han scoret og skaffet straffe da Chelsea tok en etterlengtet seier på Villa Park.

SNUDDE KAMPEN: Romelu Lukaku gratuleres av Callum Hudson-Odoi og Marcos Alonso (t.v.) etter 2–1-scoringen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Chelsea slet i første omgang mot Aston Villa, og det sto 1–1 etter at Jorginho hadde utlignet på straffe etter at et selvmål av Reece James sendte vertene i ledelsen etter 28 minutter.

Manager Thomas Tuchel var ikke spesielt imponert over det han hadde fått servert fra spillerne sine. Valget var derfor enkelt ettersom han hadde Romelu Lukaku tilbake i troppen etter å ha testet positivt for corona tidligere i desember.

Med Lukaku på banen ble det et helt annet kampbilde. Med muskelberget på topp fikk Villa-forsvarerne store problemer. Lukaku har det da også med å skape trøbbel for Aston Villa, og han står med ni mål på ti kamper mot klubben som måtte klare seg uten en corona-smittet manager Steven Gerrard i kveld.

Etter 56 minutter kom Lukaku seg fri fra Tyrone Mings, og styrte en heading elegant i nettet utenfor rekkevidden til Emiliano Martínez. 28-åringens første ligamål siden 11. september – «selvfølgelig» mot Aston Villa det også. Da scoret han to ganger, og dermed har tre av fire ligamål etter Premier League-returen kommet mot Birmingham-laget.

Lukaku spilte også hovedrollen i Chelseas siste scoring. På overtid fosset han alene igjennom og ble felt av Ezri Konsa. Det ble dømt straffespark, og Jorginho kunne score på sitt andre straffespark for kvelden.

– Jeg trengte en kamp som dette. Manageren har hatt sine grunner til at jeg ikke har spilt, men jeg er fornøyd med prestasjonen min i kveld og må bare fortsette, sier Lukaku til Skyt Sports.

Tuchel forbannet

Dermed tok Chelsea en viktig seier. Etter bare en seier på fire siste – to uavgjorte og ett tap – var avstanden begynt å bli fryktelig stor til ligaleder Manchester City. Det er fortsatt seks poeng opp etter at City vant 6–3 mot Leicester tidligere i kveld, men Chelsea ligger nå likt på poeng med Liverpool – som har én kamp mindre spilt.

– Det var en stor seier. Det var en fortjent seier, og laget viste en god mentalitet, sier Tuchel til Sky Sports.

BEKYMRET: Chelsea-manager Thomas Tuchel.

Men han er først og fremst oppptatt av corona-situasjonen og det faktum at spillere som Lukaku og Hudson-Odoi måtte brukes til tross for at de har vært smittet. Han mer det er på tide at det blir mulig å bytte fem spillere, slik det var forrige sesong.

– Europa har vinterpause, men her spilles det kamper og risikoen legges på spillernes skuldre. Det bestemmes at vi skal spille hele tiden til tross for covid. Vi har nye skader, og det stopper ikke. Folkene ved det grønne bordet, og i kontorene tar disse avgjørelsene, sier Tuchel oppgitt og legger til:

– Jeg er superimponert over spillerne mine, men også superbekymret. Vi gjør ikke lenger bytter av taktiske årsaker, men på grunn av skader.

PS! Chelsea har etter planen to hjemmekamper på rad nå – mot Brighton førstkommende onsdag, og mot Liverpool 2. januar. 15. januar er det bortekamp mot Manchester City ...

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City20143353203345
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk