Solås Taugbøl tok karrierens første verdenscupseier: – Et mål jeg har prøvd å nå hele livet

Håvard Solås Taugbøl (28) tok en svært viktig seier etter å ha holdt unna for Federico Pellegrino på oppløpet i Dresden.

SEIER: Håvard Solås Taugbøl tok et langt skritt mot OL med seieren i Dresden.
  • Simon Zetlitz Nessler, VG
Publisert: Publisert:

– Det føles ganske bra. Det er et mål jeg har prøvd å nå hele livet. Å gjøre det her i Dresden, som er litt som en show-sprint, det er virkelig morsomt og jeg er så stolt av meg selv i dag, sier Håvard Solås Taugbøl i et seiersintervju vist på Viaplay.

Federico Pellegrino og Lucas Chanavat fulgte på plassene bak nordmannen.

– Å slå folk som Pellegrino og Chanavat er en drøm som går i oppfyllelse. Hvis du tenker hvor mange pallplasseringer og seirer de har ... jeg kan ikke telle så langt. Det er fantastisk å være der sammen med dem, sier Solås Taugbøl.

Og for de som vil telle: Chanavat sto med ni pallplasseringer, hvorav to seirer, mens Pellegrino hadde vært på pallen 33 ganger i verdenscupen og vunnet 16 ganger før lørdagens renn.

Lørdagens renn i Dresden var viktig både for de ledige plassene i Tour de Ski-troppen og for en mulig OL-plass. Spesielt Sindre Bjørnestad Skar var avhengig av å bevise, og i Dresden har han gode minner med én seier og én annenplass fra tidligere år.

Bjørnestad Skar kom seg til finalen, og der møtte han blant andre Håvard Solås Taugbøl og Even Northug. Taugbøl vant prologen og hadde full kontroll i de innledende heatene. I finalen ble det et tett oppgjør mellom Taugbøl og Pellegrino, og på oppløpet holdt Taugbøl akkurat unna og tok karrierens første verdenscupseier.

– Jeg har vært ganske nervøs i dag. Jeg har kjent på det fra jeg krysset målstreken i Davos forrige helg. Jeg har gruet meg til dette løpet, og jeg har kjent at det hadde vært godt med noen gode svar. Det var godt med en god prolog, og man står med tøffe folk i både kvart og semi. Man kjenner på nervene, men jeg prøvde bare å stole på meg selv og gjøre det jeg hadde planlagt, sier Solås Taugbøl til Viaplay.

Northug gikk inn til fjerdeplass, mens Bjørnestad Skar ble nummer fem. For Northug er det karrierebeste i et verdenscuprenn.

HOLDT UNNA: Håvard Solås Taugbøl tok kommando og gikk inn til seier. Her følges han av Lucas Chanavat (venstre) og Federico Pellegrino (høyre).

I kvinneklassen imponerte både Mathilde Myhrvold (23) og Kristine Stavås Skistad (22). Begge tok seg til finalen for første gang denne sesongen. For Myhrvolds del var det også første gang hun tok seg til en finale i verdenscupen, mens Stavås Skistad var i en finale for første gang siden 2019/20-sesongen.

Der ventet to svensker og to slovenere, og det var de to svenskene som gjorde det best i finalen. Maja Dahlqvist hadde kontroll inne på oppløpet og vant foran Jonna Sundling, mens Anamarija Lampic ble nummer tre.

Like bak fulgte de to norske løperne, og det var Stavås Skistad som ble best med en fjerdeplass - en tangering av hennes beste resultat i verdenscupen.

KARRIEREBESTE: Mathilde Myhrvold tok seg til finale i en verdenscupsprint for første gang.

– Det går i riktig retning, men det skulle gjerne vært litt bedre, sier Stavås Skistad til Viaplay.

22-åringen slo gjennom i 2018/19-sesongen og ble tatt ut til VM i 2019, men forrige sesong gikk det trått for Stavås Skistad.

– Det kommer seg. Jeg må bare stå på videre, så får vi prøve å gjøre noe med de svenskene etter hvert, sier hun.

– Jeg har slitt veldig. Det er noen meter opp, men jeg skal nok klare det, sier Stavås Skistad.

Myhrvold har levert stadig bedre denne sesongen, og leverte en god OL-søknad med en tiendeplass i Davos forrige helg. Med nok et toppresultat i Dresden, har 23-åringen virkelig styrket kandidaturet sitt i kampen om én av de åtte plassene i langrennstroppen til de norske kvinnene i OL.

– Jeg følte meg jo egentlig bra, så det var litt kjedelig at jeg ikke klarte å ta svingen godt nok. Da mistet jeg litt fart og var litt lenger bak. Det var litt kjedelig, men jeg er fornøyd med å være i en finale, sier Myhrvold til Viaplay.

MED I TOPPEN IGJEN: Kristine Stavås Skistad imponerte under lørdagens sprint i Dresden.
Publisert:
  1. Langrenn
  2. Kristine Stavås Skistad
  3. Vintersport

Mest lest akkurat nå

  1. Omkom i druknings­ulykke på Sande­stranden

  2. Jordmor på SUS: – Har aldri vært så bekymret som jeg er nå

  3. Eierne av Martinique-huset protesterer mot planer om ute­sted på nabo­eiendommen

  4. Sauda nest varmest i landet

  5. Hun trodde hun var trygg på boinstitusjonen. Så tok nattevakten kontakt på Messenger

  6. Her ligger enorme verdier. Men kan de hentes ut?