Karsten Warholm forbedret egen europa­rekord på 400 meter hekk

Med tiden 46,87 forbedret Karsten Warholm sin egen europarekord på 400 meter hekk med 5/100 søndag. Han droppet etterpå intervjusonen for å løpe 400 flatt.

Karsten Warholm etter seier og ny europarekord på 400m hekk i Stockholm Diamond League.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Løpet var ikke uten utfordringer. Han rev den siste hekken før målgang.
Friidrettsstjernen Karsten Warholm (bak til venstre) sammen med sin trener Lars Olav Alnes (foran med munnbind) og landslagskollega Amalie Iuel (i midten).
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Der løp han inn til dagens andre seier med tiden 45.05. Tiden er 18 hundredeler bak hans norske rekord på 44,87 fra Florø i 2017.

– Jeg er sliten nå. Jeg gikk alt inn på hekken, men jeg ville ha en utfordring. Det er en god treningsøkt, sa Warholm i et intervju på NRK etter løpet.

Løpet på spesialøvelsen 400 meter hekk er tidenes nest beste, ni hundredeler bak Kevin Youngs verdensrekord fra OL i Barcelona i 1992, lydende 46,78. Warholms egen europarekord før løpet ble satt 29. august i fjor da han løp på tiden 46,92 i Zürich.

– Det var alle rekordene utenom en. Det var en stor følelse å se tiden. Jeg er stolt. Jeg og treneren min har jobbet hardt den siste tiden, sa Warholm.

Rev siste hekk

– Fantastisk løp. Det var vanskelige forhold. Det er helt rått, sier trener Leif Olav Alnes til VG.

Løpet var likevel ikke uten utfordringer. Han rev den siste hekken før målgang, noe som kan ha tatt fra han verdensrekorden.

– Jeg tror du, jeg og alle så hvor nær det var. Det er 10 hundredeler, da ville han satt verdensrekord, sier Warholms stevnefikser Ståle Jan Frøynes til VG.

Franskmennene Wilfried Happio og Ludvy Vaillant var nærmest Warholm på tidene 49,14 og 49,18.

Vind

Olympiastadion fra 1912 er særlig utsatt for vind. Før søndagens stevne var det i tillegg meldt 6 sekundmeters vind. Derfor valgte Karsten Warhol å løpe i den ytterste banen (bane 8) og ikke i bane 7 som han har for vane.

– Han bytter nok bane primært for å få bedre skjerming mot en eventuell vind, og dessuten blir svingene litt mindre krappe. Et kalkulert og smart grep, sa friidrettsekspert Vebjørn Rodal til NRK før løpet.

Men vinden så altså ikke ut til å plage nordmannen.

Bobil

Grunnet koronapandemien er løpet kun det andre på spesialdistansen for Ulsteinvikingen denne sesongen. Fredag forrige uke løp han inn til sin til da nest beste tid, 47,10, i Monaco. Tiden er, ifølge NRK , tidenes suverent beste sesongåpning på øvelsen. Rai Benjamin åpnet på 47,80 i fjor, mens verdensrekordholder Kevin Young aldri åpnet bedre enn 48,16.

For å minske smittefaren valgte Warholm å reise til Stockholm i bobil. Han fikk en egen parkeringsplass utenfor stadion og slapp dermed å bo på utøverhotellet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ole Kallelid er død

  2. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

  3. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

  4. Politiet ønsker tips i forbindelse med savnet kvinne i Haugesund

  5. Slik så Bjarne ut etter joggeturen

  6. Over 50.000 meldinger om mulige bivirkninger av vaksinen. Bare halvparten er behandlet.