Hegerbergs eventyrlige suksess blir kinofilm

Søndag kan Ada Hegerberg og Lyon ta sitt femte strake mesterligatrofé. I neste måned slippes en dokumentarfilm om det enestående franske kvinnelaget.

Ada Hegerberg må stå over søndagens Champions League-finale.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Hegerberg er på vei tilbake fra korsbåndskade og blir trolig ikke å se på banen i mesterligafinalen mot Ingrid Syrstad Engens Wolfsburg søndag. Suverene Lyon må likevel finne seg i å bære favorittstempelet.

Lagets dominans i Europa de siste ti årene er bemerkelsesverdig. Seks ganger har Lyon vunnet mesterligaen i den perioden, og hjemme i Frankrike har det blitt 14 strake seriemesterskap.

Hegerbergs lag har ikke tapt en kamp i Europa siden 2017.

Nå blir suksessen kinofilm. I neste måned lanseres dokumentaren «Les Joueuses», på norsk «Spillerne». Der følger regissøren Stephanie Gillard Lyon-troppen på og utenfor banen i 2018/19-sesongen. Den endte med seier både i serien, cupen og mesterligaen.

Les også

Hegerberg tatt ut i Champions League-troppen – tross alvorlig skade

Spiller på Hegerberg-episode

Filmens undertittel «Pas La Pour Danser» (ikke her for å danse) henspiller på spørsmålet Ada Hegerberg fikk da hun ble tildelt Gullballen som verdens beste fotballspiller i desember 2018. På scenen spurte den franske diskjockeyen Martin Solveig om den norske verdensstjernen kunne «twerke».

Hegerberg svarte med et kontant nei.

Den slags episoder er ikke helt uvanlig for verdens beste kvinnelige fotballspillere. Det vises allerede i traileren til filmen. I en scene fra en sportsbutikk blir Lyon-spillerne spurt hvilket nivå de spiller på.

– Er dere proffer allerede? Spør personen når han får svaret.

Filmen «Les Joueuses» har kinopremiere 9. september.

Les også

Stjernemanageren måtte bryte med Hegerberg-søstrene. Nå har mor overtatt rollen.

I Ødegaards lekegrind

Søndagens mesterligafinale spilles på Martin Ødegaards gamle hjemmebane Anoeta i spanske Sociedad. Ingrid Syrstad Engen er ventet å være med i Wolfsburgs startoppstilling.

Den norske landslagsprofilen har gjort en meget god figur for den tyske storklubben etter overgangen fra LSK.

Finalekampen i Spania kan samtidig bli den danske måltyven Pernille Harders siste opptreden for Wolfsburg. Flere tyske medier meldte lørdag at hun blir lagvenninnene med Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Guro Reiten i hardtsatsende Chelsea neste sesong.

Publisert: