Åpner for utlån av Finne

Bård Finne har bare spilt 29 Bundesliga-minutter i høst.

INTERVALLTRENING: Sammen med flere andre lokale fotballspillere, bruker Bård Finne romjulen til å trene. Han vil gjøre sitt for å få mer spilletid i Bundesliga i vår enn han fikk i høst. Alternativet er å gå på utlån til en klubb på nivået under, opplyser agent Stig Lillejord.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Juleferie hjemme i Bergen handler ikke bare om god mat og ro for tysklandsproffen Bård Finne (19). Tredje juledag brukte han deler av formiddagen på en tredemølle på Paradis. Like over nyttår drar Finne tilbake til Köln for å starte oppkjøringen til andre halvdel av Bundesliga-sesongen, der han håper på mer spilletid enn han har fått i høst. Kun 29 spilleminutter er det blitt på den unge bergenseren, fordelt på fire innhopp.

— Nå er det viktig å tenke på at nivået i Bundesliga er veldig høyt, men vi skulle selvsagt ønsket at han fikk litt mer spilletid, sier Stig Lillejord, Finnes agent.

Utlån kan bli aktuelt

Finne spilte masse for Köln i vår, da klubben rykket opp til øverste nivå. Nå har laget, som ligger midt på tabellen i Bundesliga, lagt om til 4-1-4-1, en formasjon som ikke passer Finne særlig godt. Lillejord medgir at den tidligere Brann-angriperen kan bli å se i en annen drakt i vår.

— Hvis han får innhopp i Bundesliga relativt jevnlig, er han på riktig sted, Men hvis han blir sittende utenfor troppen, og med et dårlig kampalternativ, er vi nødt til å vurdere et utlån, for eksempel frem til sommeren. Annetlaget til Köln spiller i regionalligaen (fjerde nivå, red.anm.), et nivå som er altfor lavt for Bård. Derfor er han litt mellom barken og veden, noe som gjør at vi er nødt til å se på alternativer. Et naturlig alternativ ville være et godt lag i 2. Bundesliga, sier Lillejord.

Noe av det første som venter Finne og resten av Köln-laget i 2015, er en treningsleir i Florida. Lillejord vil uansett avvente situasjonen til etter den.

— Plutselig kan en eller to spillere få skader på treningsleiren. Vi stresser ikke med situasjonen, men vi er bevisste på den. Det tok jeg opp med Köln da jeg hadde møter der nede for halvannen uke siden.

- Trives bra

Selv vil ikke Finne spekulere på hvilke muligheter som finnes for ham.

— Jeg trives bra i Köln, og har veldig mye motivasjon. Selvfølgelig har fotballspillere lyst å spille mer enn jeg har gjort, men da er det bare for meg å vise fremover at jeg har fortjent mer. Det kommer jeg til å prøve på, sier 19-åringen etter å ha svettet fra seg på løpebåndet.

- Hvor lenge kan du befinne deg i situasjonen du er i nå, der du kun får noen få innhopp?

— Det tenker jeg ingenting på akkurat nå, svarer Finne.

- Stor utvikling

Selv om den østerrikske treneren Peter Stöger har gitt Finne begrenset tillit i høst, føler bergenseren at han har lært mye siden han forlot Brann.

— På det ene året jeg har vært i Köln, har jeg følt en stor utvikling. Fordi jeg har en veldig god treningshverdag, med høyt tempo og nivå. Det er voldsomt trøkk i ligaen, og voldsom entusiasme rundt alle klubber både i den øverste og nest øverste ligaen. Rammen rundt alt er meget bra, fastslår Finne.

Fakta/Bård Finne

  • Født: 13. februar 1995
  • Klubb: 1. FC Köln
  • Tidligere klubber: Trane, Nymark, Brann
  • Posisjon: Spiss
  • Kontrakt med Köln: Til sommeren 2017
Publisert: