Gullet glapp for Røiseland etter sprekk på siste skyting

Marte Olsbu Røiseland tok bronsemedalje på VM-jaktstarten i Anterselva.

Marte Olsbu Røiseland smilte bredt etter bronseløpet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

ANTERSELVA: Marte Olsbu Røiseland hadde en gyllen mulighet til å ta VM-gull på jaktstarten. På siste skyting bommet italienske Dorothea Wierer, noe som gjorde at Røiseland kunne gå først mot mål med feilfri serie.

Men sørlendingen bommet to ganger. Hun sikret likevel bronsemedalje.

Wierer vant på hjemmebane, mens tyske Denise Herrmann tok sølv.

– Medalje i VM, en kan ikke være lei seg for det. Jeg er kjempefornøyd med VM-starten, det har vært en start jeg bare kunne drømt om. Nå skal jeg nyte dagen, så gleder jeg meg til fortsettelsen. Jeg er kjempefornøyd med bronsemedalje, sa Olsbu Røiseland etter løpet.

Lenge var det en ren duell mot Wierer om gullet. Olsbu Røiseland forteller hvordan hun opplevde duellen.

– Det var kjempegøy, jeg koste meg. Det er jo som en drøm å gå mot hjemmehåpet. Jeg kunne ikke høre noe annet enn jubel fra tribunen på stadion, sa hun.

Preget det deg under skyting?

– Man hører jo jubelen når hun treffer. Jeg prøvde å være like offensiv som på første skyting, som gikk veldig bra. Men hun tok det første skuddet og bommet, og det var dumt. Da tenkte jeg at jeg kunne treffe fem på rad og vinne. Jeg klarte det dessverre ikke, men jeg er utrolig fornøyd med at det holdt til bronse, svarer hun.

Marte Olsbu Røiseland jubler for bronse sammen med gullvinner Dorothea Wierer og sølvvinner Denise Herrmann.

Gikk ut først

Marte Olsbu Røiseland gikk ut først av alle på jaktstarten takket være fredagens sprintgull. Hun startet med en syv sekunders luke på amerikanske Susan Dunklee.

Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff startet henholdsvis som nummer 57 og 59, over to minutter bak Røiseland.

På første skyting måtte Røiseland gå en strafferunde etter en bom. Hun måtte derfor gå ut 10 sekunder etter Dunklee, som traff feilfritt på første skyting. Det italienske hjemmehåpet Dorothea Wierer gikk sammen med Røiseland i sporet.

– Hun virker veldig nervøs, jeg kan ikke huske å ha sett henne skyte så dårlig på år og dag, supplerte NRK-ekspert Ola Lunde.

På andre skyting jublet hele Anterselva etter at Wierer skjøt en rask feilfri serie. Men Røiseland lot seg ikke stresse, og revansjerte seg med fem treff. Hun kunne dermed følge Wierer i sporet.

Marte Olsbu Røiseland under søndagens jaktstart i skiskyting.

Norsk-italiensk duell

Røiseland gikk inn først til den første stående skytingen, med Wierer rett i hælene. Sørlendingen vartet opp med en strålende prikkfri serie, men Wierer fulgte opp Røiselands gode skyting.

Dermed lå det an til en ren gullduell mellom Wierer og Røiseland.

– Det er så bra, se på denne serien. Fem skudd omtrent på samme plass. Jeg måtte kikke en gang til jeg for å se om det stemte, det var helt fantastisk, sa Ola Lunde etter første stående skyting.

Sprakk på siste skyting

Men på siste skyting sprakk det helt for det norske gullhåpet. Selv om Wierer bommet på første skudd, klarte ikke Røiseland å skyte en prikkfri serie.

29-åringen fra Froland bommet to ganger og måtte gå to strafferunder.

– To bom for Marte Olsbu Røiseland, da røk gullet, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

På oppløpet vant Hermann spurten mot Røiseland.

Marte Olsbu jubler etter bronsemedaljen.
Marte Olsbu Røiseland (t.h.) på VM-pallen med Dorothea Wierer (i midten) og Denise Herrmann.

Tandrevold og Eckhoff imponerte

Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff imponerte voldsomt i sporet under jaktstarten. Tandrevold endte på en imponerende 14.-plass etter å ha startet som nummer 57.

– Det var et bra løp av meg. Vi skulle hatt det som i langrenn vet du, der man får bonuspremie av å gjøre et isolert bra løp. Men sånt er jo egentlig bare tull, sånt driver vi ikke med i skiskyting. Så neste gang får jeg prøve å ha et bedre utgangspunkt, sa Tandrevold etter løpet.

Hun er klar på at det var en god prestasjon, men var skuffet over det svake utgangspunktet nesten helt sist i feltet.

– Jeg gjorde det best ut av situasjonen. Det er jo selvfølgelig ikke kult å stå igjen på startstreken når de andre er langt ute i løypa, men det kunne jeg ikke gjøre noe med, sier hun.

Tiril Eckhoff ble nummer 20 etter å ha startet som nummer 59, til tross for at hun måtte gå tre strafferunder på tredje skyting.

– Jeg tok jo inn ett halvt minutt på teten, så det var bra. Imponerende av Marte, og enda mer imponerende av Dorothea, sa Eckhoff etter løpet.

Saken oppdateres

Publisert: