59-åringen fra Napoli er storrøyker og har et voldsomt temperament. Nå skal han føre Chelsea til nye titler

Maurizio Sarri tar over som manager i London-klubben.

LONDON CALLING: Maurizio Sarri har hatt suksess som trener i Napoli. Nå venter nye utfordringer, denne gang i Chelsea.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

59 år gamle Maurizio Sarri er ansatt som ny manager i Chelsea, skriver klubben på sine hjemmesider.

Italieneren tar over etter sin sparkede landsmann Antonio Conte, og kommer til den engelske storklubben etter å ha gjort suksess i Napoli, som lenge så ut til å kunne snyte Serie A-rival Juventus for ligamesterskapet forrige sesong.

Til slutt måtte de likevel nøye seg med den sure annenplassen, etter å ha havnet fire poeng bak Torino-laget.

– Jeg håper vi kan gi supporterne våre underholdende fotball, og at vi kan kjempe om trofeer mot slutten av sesongen. Det er det denne klubben fortjener, sier Sarri.

Trenerens kontrakt strekker seg til 2021.

Les også

Har du lagt merke til VM-stjernenes spyttevane? New York Times tror de har forklaringen.

Sammenlignes med Guardiola

Viasport-kommentator Rolf-Otto Eriksen følger Serie A tettere enn nordmenn flest. Dersom eksperten har rett i sin sammenligning, kan det se ut til at Chelsea-fansen har mye å glede seg til.

– Det letteste vil være å sammenligne Sarris stil i Napoli med Pep Guardiolas Manchester City. De to ligner mye på hverandre, sier han.

Rolf-Otto Eriksen kommenterer Serie A for Viasat.

Likevel minner kommentatoren om at det kan ta tid å høste fruktene av trenerens arbeid. Det har ikke Chelsea-eier Roman Abramovitsj vist seg å gi spesielt mye av til sine tidligere trenere.

– Han spiller en ballbesittende stil som krever tid å lære seg, dersom det skal funke ett hundre prosent. Jeg er spent på å se hvor raskt han klarer å forme Chelsea, i og med at han kommer inn såpass sent, sier han.

Les også

Pep Guardiola har kalt ham «verdens beste fotballtrener». Nå skal «El Loco» redde skakkjørt engelsk storklubb

Den hissige storrøykeren

Chelsea har hatt noen ordentlige trenerprofiler de siste årene. Carlo Ancelotti, José Mourinho og til slutt Antonio Conte er bare noen av dem som har sittet i sjefsstolen på Stamford Bridge de siste årene.

Det meste ligger til rette for at Sarri kan videreføre trenertradisjonen, mener Rolf Otto Eriksen.

LIKE: Den nyansatte Chelsea-treneren Maurizio Sarri har mye til felles med Manchester Citys Pep Guardiola, skal vi tro ekspertene.

– Maurizio Sarri er en storrøyker, med hissig gemytt. Det er ikke sjelden han er blitt vist opp på tribunen, og noen ganger har jeg mistenkt at han har provosert dommeren med vilje for å ta seg en røyk, sier han.

Treneren har også vært i hardt vær etter å ha kommet med nedsettende kommentarer mot en kvinnelig journalist.

– Det var ikke morsomt, og en uheldig episode. Ellers er Sarri belest og utdannet, med en røffhet som stammer fra Napoli, der han opprinnelig kommer fra, sier han og legger til:

– Det blir spennende å se hvordan det blir mottatt i London, med den engelske pressen. Bommer han litt kan han bli en som de vil rive i stykker, men jeg tror han vil være seg selv med hud og hår. Så får vi se om England er klare for det.

HISSIG: Sarri er kjent for å være en temperamentsfull og lidenskapelig fotballtrener. Her viser han sin misnøye med dommerens avgjørelse i et Europaliga-oppgjør mot tyske RB Leipzig.
Les også

Disse stjernene kan bli Ronaldos erstatter: – Én av dem er realistisk, tror norsk ekspert

Spår stjernekjøp

I ukene før ansettelsen av Sarri, har det vært spekulert mye i om Napolis midtbanespiller Jorginho slår følge med sin tidligere læremester. Overgangen ble bekreftet lørdag, melder BBC.

– Han er mannen med taktstokken, og dikterer og styrer spillet i Sarris stil, sier Viasat-ekspert Paul Thomas Clay.

Rolf-Otto Eriksen lanserer også Juventus-spiss Gonzalo Higuaín som en mulig signering.

– Han kan komme til å innfinne seg på Stamford Bridge etter hvert. Han er blitt nevnt som en mulig signering av flere kilder, etter at Juventus signerte Cristiano Ronaldo, sier Eriksen.

NESTE MANN INN? Gonzalo Higuaín kan fort bli Chelseas nye spiss den kommende sesongen, mener Rolf Otto Eriksen . Kollegaen Paul Thomas Clay er noe mer skeptisk til det.

Det er ikke noe som blir møtt med entusiasme hos Paul Thomas Clay.

– Jeg har ikke tro på at Higuaín blir en hit, hverken i Chelsea eller i Premier League. Det går litt på magefølelsen, og så synes jeg at han ofte virker litt uinteressert, og at det noen ganger går litt for tregt, sier han.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk