- Det er dumt å ha en Ferrari stående for lenge i garasjen

Ivar Sånna er på vei til «vinteropplag» i Trøndelag.

Publisert: Publisert:

Kommer «hjem»: Ivar Sånna avslutter løpssesongen. Forberedelsene til neste års storløp skal skje på stallen hos Jomar Blekkan på Jakobsli. Her eier Kolbjørn Selmer (t.h) og stallmann Ivar Asphaug med stjernehesten. Foto: Morten Antonsen

  • Petter Rasmus
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

— Med en infeksjon i kroppen, velger vi å avslutte sesongen nå, sier Ivar Sånnas eier Kolbjørn Selmer.

I det som ble årets siste start for den trønderske travstjernen, endte Ivar Sånna utenfor pengene på Bjerke. Riktignok var hesten ute i tøft lag, mot blant andre Elitloppsvinneren Nahar, men innsatsen var skuffende etter seks strake seiere tidligere i høst.

Les også:

Les også

Hesten kollapset og måtte opereres. Fem måneder etter er karrièrens største triumf sikret

Les også:

Les også

Nå er Ivar Sånna god nok for drømmeløpene

Var forkjølet

Nå viser det seg at Ivar Sånna hadde sykdom i kroppen. Det endrer planene fremover.

— Det var egentlig meningen at han skulle starte i en gulldivisjonsfinale neste helg på Solvalla. Nå kommer han i stedet oppover til Trøndelag i starten av desember for å stå i vintertrening her, sier Selmer.

Står på trønder-ambisjonen

Til tross for at oppholdet på stall Hamre har vært en suksess, velger altså Selmer å stå på ambisjonen om å bygge opp en travstjerne i «mesterliga-klassen» med base i Jomar Blekkans stall på Jakobsli.

— Det var det som var opprinnelige målet. Og jeg har personlig lyst til å ha ham her i vinter. Så får vi se hva vi gjør til sommeren - om han flytter sørover igjen av praktiske årsaker. Vi har jo bevist at det lyktes å ha ham hos Hamre, men tror ikke det utgjør noen forskjell om han står her eller der. Samarbeidet Hamre/Blekkan fungerer, og det viktigste for oss er at hesten fungerer optimalt, sier Selmer.

Les også:

Les også

Slik kunne Blekkan kjøpe de dyreste hestene

Skal lufte «Ferrarien» selv

Hesteeieren er ofte å se i stallen til Jomar Blekkan, og avslører at han gleder seg til å sette seg opp bak sin travjuvel.

— Jeg synes det er artig å kjøre hest - å ikke bare se på. Så jeg kunne tenkt meg å kjøre en tur eller to med ham selv. Er du så heldig å ha tilgang på en Ferrari, er det dumt å ha den stående i garasjen for lenge, sier han og gliser.

Elitloppshelga målet

Neste gang Ivar Sånna blir å se i løpsbanen, er sannsynligvis i månedsskiftet mars-april. Fremdeles med en klar målsetting om å være med i det aller gjeveste selskapet.

— Målet for oss til neste år er å prøve å få muligheten til å starte på de dagene vi har veldig lyst på. Først og fremst Elitloppshelgen og Oslo Grand Prix. Vi får håpe at vi får lov til å være med der, og så får vi ta det videre derfra utover det, sier han.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Barnehage­ansatt i Stavanger testet negativt på korona på andre test

  2. – 1. mars tok ekskona mi, Janne, livet sitt. Knappe to uker etter kom korona­pandemien

  3. Koronasmitte på Fjord Line-båt

  4. Slik blir høstens skole­hverdag på barneskole, ungdomsskole og videregående skole

  5. Kvernevik: Mann i 40-årene pågrepet etter å ha truet nabo

  6. På vei til byen på hjemmelaget flåte