Bruttern: - Hvis vi roter bort dette, får jeg nok sparken

Kåre Ingebrigtsen tror ikke at gullet kan glippe for Rosenborg.

Kåre Ingebrigtsen kunne juble for nok en seier søndag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Rosenborg — Start 2-0 (0-0)

LERKENDAL: Rosenborg imponerte få da de slo tabelljumbo Start på Lerkendal. Scoringer fra Christian Gytkjær og debutant Erlend Dahl Reitan sikret seieren for trønderne.

Nå er det 18 poeng ned til Brann på andreplassen og 18 poeng å spille om. Gullet er så godt som sikret, med mindre trønderne taper de resterende seks kampene.

— Hvis vi roter bort gullet, så får jeg nok ikke fortsette til neste år, sier Kåre Ingebrigtsen til adressa.no med et smil om munnen.

LES MER: Ropene fra tribunen fikk Rosenborg til å endre straffeskytter.

Utvikling

Men selv om trønderne leder så overlegent, er fokuset til treneren på å utvikle laget og vinne flest mulig kamper.

— Jeg tror det blir vanskelig å rote bort dette. Vi har et godt forsprang, men for oss handler det om å vinne resten av kampene, for det vil vi, fortsetter treneren.

Det er altså like mange poeng mellom Rosenborg på førsteplass ned til Brann på andre, som det er fra Brann og ned til Lillestrøm. 18 poeng er fasit.

— Hva distansen mellom de andre klubbene er, tenker jeg ikke så mye på. Jeg er mer fornøyd med distansen mellom oss og Brann. De andre lagene har slitt med å være stabile, men det er deres sak, sier Bruttern videre.

- Er Eliteserien for dårlig for Rosenborg?

— Nei, det er den ikke. Det hadde dog vært bedre for serien at det hadde vært jevnere. Det ville økt kvaliteten, sier Ingebrigtsen og legger til: Jeg nekter å tro at det blir like mye forskjell til neste år.

Kan vinne gullet i Molde

Rosenborg kan altså sikre seriegullet helt i Molde, men det er ikke drømmescenarioet til Bruttern.

— Jeg ville heller at vi kunne sikret det på Lerkendal med 20.000 trøndere på tribunen. Det kommer til å bli god stemning i Molde og forhåpentligvis vinner vi der. Da skal vi sørge for å feire, sier han videre.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk