Riis: - Jeg har sviktet som leder

51-åringen forstår godt at hans troverdighet er tynnslitt.

Publisert: Publisert:

FORSTÅR KRITIKKEN: Bjarne Riis har for første gang pratet ut etter den knusende rapporten fra ADD og Danmarks idrettsforbund.

Bjarne Riis beklager at han har vært en dårlig sportsdirektør og leder. Dansken forstår godt at hans troverdighet er tynnslitt.

Bjarne Riis har for første gang uttalt seg etter rapporten som slo fast at 51-åringen hadde kjennskap til dopingbruk blant sine ryttere på Team CSC.

– Det er noen ting i rapporten jeg ikke er enig i, men jeg kan på generelt grunnlag si at jeg har sviktet som leder. Det må jeg bekrefte, og det beklager jeg på det dypeste, sier Riis til dansk TV 2.

Les også

Om doping: Stakkars unge sykkelryttere

Liten troverdighet

Den tidligere sportsdirektøren har hatt en tøff uke etter at rapporten ble offentliggjort av Anti Doping Danmark (ADD) og Danmarks idrettsforbund tirsdag, men forteller at han er nødt til å akseptere fortiden.

– Akkurat nå er ikke min troverdighet spesielt stor, og det er jeg utmerket klar over, sier han og legger til:

– Tingene som har skjedd, har skjedd, og det beklager jeg.

Les også

Ny dansk rapport: Riis aksepterte doping

– Ikke moden nok

Mange danske og utenlandske sykkelfans har de siste årene mistet respekten for Riis, som har vært involvert i flere dopingsaker. Da sportsdirektøren i 2007 innrømmet bloddoping i Tour de France 1997, avviste han at det foregikk doping på Team CSC. Det viser seg å ha vært løgn.

– Jeg må bare erkjenne at jeg ikke var moden nok til å ta ansvar og gjøre det som jeg skulle ha gjort de første årene, for å gå i riktig retning. Jeg er veldig lei for det, understreker Riis.

I riktig retning

Den tidligere syklisten har etterkant av intervjuet sendt ut en pressemelding der han gjentar mye av det som blir sagt til dansk TV 2, men legger til at han håper at hans samarbeid med ADD kan føre til at unge talenter kan nå langt uten doping.

– Det siste tiåret har sporten tatt viktige skritt i riktig retning. Jeg håper at denne trenden vil fortsette. I den forbindelse vil jeg gjerne slå fast at jeg støtter rapportens anbefalinger og tror de kan være viktige bidrag til sykkelsportens fremtid.

(©NTB)

Publisert:

Les også

  1. Arvesen syklet for dansk dopinglag: - Jeg har forklart meg

  2. Dansk sykkelprofil innrømmer dopingbruk: - Jeg er lei meg

  3. Riis ferdig i Tinkoff-Saxo etter krangel med eieren

Mest lest akkurat nå

  1. Lærere med hovedfag klarer ikke løse nye eksamensoppgaver for videregående-elever i matematikk

  2. Hytta er 15 minutter hjemmefra: – Veien er kort, men jeg har følelsen av å være langt til fjells

  3. Dette må du vite om busstreiken

  4. Fire nye koro­nasmit­tede i Stavanger – ett av tilfel­lene har ukjent smitte­kilde

  5. Amerikanske medier: Trump har valgt Barrett til Høyesterett

  6. Historien om Ullandhaug­tårnet: Se de unike bildene fra innsiden