En æra er over. Takk for alt, Frode Johnsen!

SUPPORTERBLOGG: Ingen fotballkarrierer varer evig. Heller ikke Frode Johnsen sin. Dessverre.

TAKK FOR NÅ: Frode Johnsen takker her fansen. Men fansen takker også Odd-veteranen som nå legger opp. Foto: NTB Scanpix

 • Therese Togstad Berg
Publisert: Publisert:

Therese Togstad Berg, Odd-supporter.

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det kommer stadig nye fotballspillere, men det er de spillerne som er stjerner i ungdomstiden som setter det sterkeste inntrykket. Sånn er det i alle fall for meg. For meg kan ingen spiller noen gang måle seg med mine to favorittspillere jeg fikk i tidlig alder, Skotfoss’ store sønn Frode Johnsen og Arsenal-legenden Thierry Henry. Ingen spillere kan erstatte disse to, som troner høyest i min personlige glory hall.

Det måtte skje

Det har ligget i lufta en god stund. Selv om det verken ble gull eller medalje på Odd denne sesongen, er det nå klart at evigunge Frode Johnsen legger opp. Frode, som ikke har spilt denne høsten grunnet skade, kommer aldri til å spille en A-lags kamp for Odd igjen.

Selv om det bare har vært spørsmål om tid før han skulle legge opp, er det allikevel trist at det nå er over.

Selv om jeg aldri har holdt med RBK, var det allikevel sånn at jeg holdt med Frode i hans RBK-periode. Jeg viste at han en dag skulle vende hjem til Skien og Odd. Det lovet han meg da jeg møtte ham på en cup-kamp Rosenborg spilte i Levanger for mange år siden. Flere var skeptiske da han som 36-åringen vendte hjem fra Japan.

Skepsisen skulle raskt forsvinne. Selv om han ”bare” scorte 8 mål i sin comeback sesong, scorte han henholdsvis 18 og 17 mål i 2013 og 2014 i cup og serie. Med sine 16 seriemål i 2013 ble han tidenes eldste toppscorer i eliteserien. Etter at Frode brutalt mistet sin bror høsten 2013 ble han bare bedre og bedre. Han ble så godt at han tilslutt ble kalt inn i landslagstroppen.

Totalt rakk Frode å score 86 mål for Odd, noe som gjør ham til toppscorer i Odds klubbhistorie. En statistikk han deler med den litt mindre kjente Knut Seland.

Legenden Frode Johnsen

Det er ikke bare hans spill på banen som har gitt ham legende status. En stor del av legendestatusen har han fått som følge av hvordan han er som person. Frode er en spiller som brenner for den klubben han spiller for, og en stolt ambassadør for byen han kommer fra.

Det er ingen tvil om at spilleren og ikke minst medmennesket Frode Johnsen er en flott fyr som ser andre mennesker. En som stopper å slår av en prat med supporterne, en som tar seg tid til å skrive autografer til de som vil ha det. For ikke å snakke om alle Elvis imitasjonene Frode har hatt, som flere av oss supportere har vært så heldig å få oppleve. Frode Johnsen.

En fryktet spiller hos motstanderne, men en spiller som er godt likt utenfor banen. En legende rett og slett.

Det er viktig for en fotballklubb å ha sånne typer mennesker på laget og i støtteaparatet. Det er veldig gledelig om han velger å fortsette en videre karriere i klubben. Legender som Frode vokser ikke på trær.

Kjære Frode, takk for alt. Du vil alltid være min nummer 1.

Les også

 1. Professor: - Bare tull å legge opp på grunn av alder

 2. Slik tok Berre farvel med Ullevaal - nå gjør Vålerenga alt de kan for å beholde ham

 3. Over hundre tippeligaspillere risikerer å bli arbeidsløse neste år

Publisert:
 1. Supporter
 2. Odds BK

Mest lest akkurat nå

 1. Hanne Sørvaag har fått ny jobb

 2. Større leteaksjon etter savnet mann i Sokndal

 3. Jostein Sørstrønen (58) og Arne Bernt Paulsen (64) har ikke vært i stand til å ta opp kampen for de drepte døtrene. Før nå.

 4. Banksjef ble hytteutbygger på heltid i Sirdal

 5. Her planlegges det 50 nye hytter i havgapet - men ingen eiendomsskatt

 6. Hvorfor er det ikke et folkeopprør mot elektrifisering av sokkelen?