Tyskland ble holdt i et fast grep av Polen

Verken Tyskland eller Polen har sluppet inn mål så langt i EM.

Thomas Müller og Tyskland ble passet godt på av Lukasz Piszczek og de andre polske spillerne.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

TYSKLAND — POLEN 0-0

Både Tyskland og Polen vant sine første kamper i EM, mot henholdsvis Ukraina (2-0) og Nord-Irland (1-0). På forhånd hadde tyskerne et solid favorittstempel mot nabolandet.

Førsteomgangen ble en nedtur basert på forventningene. Tyskerne slet med å skape store sjanser, og det samme gjaldt egentlig Polen. Lagene viste stor respekt for hverandre, og det var ingen offensiv festfotball å spore på Stade de France.

Nærmest for Tyskland kom Toni Kroos etter godt forarbeid fra Thomas Müller. Polens store stjerne, Robert Lewandowski, ble godt passet på av tyskerne. Det sto 0-0 ved pause. Ikke så rart, for det var ikke en eneste avslutning på mål!

Rett i angrep

Lagene produserte altså fint lite før pause, men det tok bare 20 sekunder av 2. omgang før Polen fikk en gigantisk mulighet. Arkadiusz Milik fikk stå på blankt mål og heade, men ballen gikk like utenfor.

Underholdningsverdien steg betraktelig etter pause, og begge lag begynte å satse offensivt. Polen merket kjøret, og Tyskland tok mer og mer over.

Fire poeng

Men det ebbet ut med 0-0, EMs første målløse kamp, og dermed står begge lag med fire poeng og ingen baklengsmål.

– Vi klarte ikke å kontrollere kampen, noe som egentlig er vår styrke. Polakkene skapte flere vanskelige situasjoner for oss. I andre omgang hadde vi en del flaks, innrømte Tysklands Mats Hummels, som poengterte at han ikke hadde spilt kampen hvis han ikke hadde vært helt klar.

Tyskland møter Nord-Irland i siste gruppespillskamp, mens Polen skal opp mot Ukraina.

Publisert: