Ernemann ga cupfinalist Sarpsborg hjemmeseier mot bunnlaget

Sandefjord takket av med tap i siste seriekamp.

SEIER I SISTE SERIEKAMP: Steffen Ernemann feirer den avgjørende scoringen mot Sandefjord.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Sandefjord takket av i eliteserien for denne gangen med tap 1-2 mot cupfinalist Sarpsborg. Steffen Ernemann ga hjemmelaget seieren i siste minutt.

Sarpsborg hadde flere store sjanser til å ta ledelsen i første omgang, men både forsvarsspillere og Sandefjord-keeper Jakob Busk sto i veien i avgjørende øyeblikk.

Det måtte en nigeriansk finesse til for å få hull på byllen for hjemmelaget. Kachi ble spilt fri inne i boksen og dro bort en Sandefjord-spiller med en skuddfinte før han sendte ballen i krysset bak en utspilt Jakob Busk.

Les også

Nordkvelle med hat-trick da Odd sikret fjerdeplassen

Les også

Sørloth med hattrick i sin siste kamp for Glimt

Les også

Strømsgodset tok eliteseriesølvet

Sandefjord slet med å skape sjanser etter scoringen imot, og måtte ha hjelp av to Sarpsborg-spillere for å få skapt noe. En misforståelse mellom Sarpsborg-keeper Lasse Heinze og forsvarsspiller Andreas Nordvik gjorde at ballen endte i beina på Kjell Rune Sellin. Han kunne sette den i åpent mål til 1-1. Sarpsborg gikk rett i angrep, og Kachi kunne blitt tomålsscorer, men en Sandefjord-spiller blokkerte skuddforsøket som hadde retning nettmaskene.

Siste halvdel av annen omgang var ingen stor omgang for de to lagene som i realiteten ikke hadde annet enn æren å spille for. Sandefjord forsøkte å ta over banespillet mot slutten, men slet med å produsere de store sjansene.

Begge lag hadde store sjanser til å avgjøre i sluttminuttene, men til sist bikket kampen Sarpsborgs vei. På overtid ble hjemmelaget tildelt straffe. Det satte Ernemann i mål og sørget for å sende Sandefjord ned i 1. divisjon med tap.

(©NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk