Dagen da David slo Goliat. Flere ganger.

De var store favoritter. Men i tur og orden ble de sendt ut av FA-cupen.

Jon Stead og lille Bradford sto for en cupbombe av de sjeldne da de slo Chelsea 4-2 på bortebane.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Chelsea. Manchester City. Tottenham. Southampton. Swansea. De er alle topp 10 i Premier League. Men i FA-cupens fjerde runde var det bom stopp.

— Det er skammelig, sa Chelsea-manager José Mourinho etter en av tidenes største FA-cupsensasjoner.

Manchester United-fansen var langt nede etter 0–0 borte mot Cambridge fra fjerde nivå fredag kveld.

Men de kunne, i motsetning til flere av rivalenes supportere, trøste seg med omkamp.

For gårsdagens FA-cupdag var av det helt spinnville slaget.

Ligaleder Chelsea ledet 2–0 hjemme mot Bradford fra nivå tre. Men Bradford snudde kampen og vant 4–2 over José Mourinhos stjernegalleri.

Ligatoer Manchester City var spillemessig best i førsteomgangen mot Middlesbrough. Men laget fra nivå var best i den andre omgangen og vant fullt fortjent 2–0 på bortebane.

Ligatreer Southampton ledet hjemme mot Crystal Palace. Men gjestene kom tilbake og vant 3–2. Tottenham tapte hjemme mot Leicester. Swansea tapte borte mot Blackburn. Det var med andre ord en helsvart lørdag for Premier Leagues øvre halvdel.

Den største smellen?

På forhånd var det helt utenkelig at Bradford skulle slå Chelsea på Stamford Bridge. Slik så det også ut i 75 minutter.

Men Filipe Morais ville det annerledes. Han var selv akademigutt i Chelsea, og spilte for eksempel i José Mourinhos aller første kamp som Chelsea-manager, mot Oxford i juli 2004. Kvarteret før slutt utlignet Morais, naturlig nok til ellevill jubel blant de 6000 tilreisende Bradford-supporterne. Men det skulle bli mer å juble for. Andy Halliday og Mark Yeates sørget for dagens største cupsjokk.

Mourinho: Skammelig

Etter kampen oppsøkte Mourinho Bradford-garderoben. Der gratulerte han sensasjonslaget med cuptriumfen.

— Hva som skjedde? Fotball. Og fotball er vakkert. Dette er fotballens sjarm, at et mye bedre lag kan tape. Det skjer ikke ofte i andre idretter, men det skjer oftere her i dette landet og i denne idretten. De små lagenes mentalitet er veldig spesiell, sa Mourinho og fortsatte:

— Jeg gjentar det jeg sa før kampen: Det er skammelig for et stort lag å tape for et lag fra et lavere nivå. Vi har grunn til å skamme oss, både jeg og spillerne.

Sjokkerte var trolig også Manchester Citys supportere. Vertene var klart best og skapte store sjanser før pause mot Middlesbrough.

Men etter pause endret kampen karakter. At Middlesbrough scoret to ganger og slo ut den regjerende engelske seriemesteren, var ikke bare sensasjonelt. Det var også fortjent.

— En helt uforglemmelig kamp, jublet Patrick Bamford, som scoret Middlesbroughs første mål syv minutter ut i den andre omgangen.

— Jeg sliter med å finne ord som kan beskrive dette, sa trener Aitor Karanka.

PS: Liverpool trenger omkamp etter 0-0 hjemme mot Bolton.

Publisert: