Norges landslagskaptein på ferie med Liverpool-stjerne

Stefan Johansen er klar for Premier League. – Det er en drøm som blir virkelig, sier Fulham-proffen.

Stefan Johansen er klar for ferie med tidligere lagkamerat Virgil van Dijk (til venstre), men først venter landskamper mot Island og Panama.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Han har spilt fast for London-laget. Nå venter store klubber som Manchester United, Chelsea, ligamester Manchester City og favorittlaget Liverpool.

– Jeg gleder meg til å spille store kamper nesten hver eneste helg. Som en liten Liverpool-supporter blir det spesielt å komme til Anfield. Det blir et høydepunkt, sier Johansen til NTB.

– Premier League var en av hovedmålsettingene da jeg kom til Fulham. Klubben sa da også at opprykk var ambisjonen.

Fulham sikret PL-spill med 1-0-seier mot Aston Villa i opprykksfinalen sist helg. Samme dag var Johansens gode venn Virgil van Dijk i aksjon for Liverpool i Champions League-finalen.

– Jeg pratet med Virgil etter Champions League-finalen. Vi skal på ferie sammen rett etter denne landslagssamlingen (Island og Panama).

Virgil van Dijk imponerer i Liverpool. Nå skal Nederland-stopperen på ferie med Stefan Johansen.

Til Dubai

Duoen fant virkelig tonen da de var sammen i Celtic. Vennskapet har de beholdt. Og nå møtes de snart på hver sin banehalvdel i en av verdens beste ligaer. Van Dijk ble i januar tidenes dyreste forsvarsspiller.

Nederlenderen har imponert i Liverpool-drakten, selv om CL-finalen endte med tap.

– Det blir den vanlige reiseruta. Vi drar til Dubai, deretter et par andre kule steder. Vi skal reise litt rundt med familiene våre, sier Johansen om sommerferien med Liverpool-stjernen.

EM-jakt

Neste sesong møtes de to på det øverste nivået i England. Landslagssjef Lars Lagerbäck tror ikke man får se drastiske endringer i utviklingen til midtbaneveteranen Johansen.

– Han har vært med såpass lenge, så vi kommer nok ikke til å se noen dramatisk utvikling, men fremfor alt er det positivt at de spiller litt færre kamper. Samtidig er det alltid bra å spille med høyere tempo og mot bedre motstand, sa svensken onsdag.

Midtbanespilleren måtte ut med skade i lørdagens opprykkskamp på Wembley, men har friskmeldt seg selv til møtene med Island (b) og Panama (h)

– Ingen fare. Jeg er klar igjen. Nå starter veien mot EM 2020. Der har vi tenkt å være med. Det må bli slutt på at vi er hjemme under sluttspill, sier Johansen.

Sist Norge var med i et sluttspill på A-nivå på herresiden var under EM i 2000.

Publisert:
  1. Stefan Johansen
  2. Fulham FC

Mest lest akkurat nå

  1. Da den hostende babyen ble lagt inn, ble legene forbløffet. 2000–4000 små barn kan bli innlagt i Norge i vinter, tror FHI

  2. Det moren hørte gjennom døren avdekket et pedofilt nettverk gjennom 20 år

  3. Båt på grunn ved Sandøya i Stavanger

  4. Dobbelt­draps­dømt (20) døde i fengsel

  5. Hyllet Viking-innbytterne etter Molde-poeng: – Impon­erende

  6. FHI: Nedgang i hjerte­sykdommer under pandemien