Storavis med reklame på det svenske flagget

Uvanlig reklameplassering før Sverige-Montenegro.

FORLENGELSE: Det blågule svenske flagget hadde fått noen nye farger før søndagens kamp mellom Sverige og Montenegro.
  • Torgrim Gotland Bakke
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Reklame er en sentral del av den moderne idretten og er å se nærmest overalt. Men det svenske fotballforbundet ser ut til å ha funnet nye måter å øke reklameinntektene på.

Et stort svensk flagg dekket store deler av Sveriges hjemmebane Friends Arena før kveldens kvalifiseringskamp mellom Sverige og Montenegro. Med det blågule flagget hadde fått en liten oppdatering fra det vi er vant til å se.

— Skikkelig feil

På den ene kortsiden av flagget var det nemlig et rosa og gult parti. Nærmere bestemt gul tekst på rosa bunn. Kjennetegnet til den svenske storavisen Aftonbladets sportsbilag - Sportbladet.

— Svenskene har solgt reklameplass på flagget (eller sydd på en forlengelse)?! Det må være toppen av noe som er skikkelig feil, skriver CMore-reporter Vegard Flemmen Vaagbø på Twitter.

Om dette blir en trend flere nasjonervelger å følge, gjenstår å se.

- Går på hver enkelts samvittighet

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, ønsker ikke å uttale seg om flaggbruken i Svergie før søndagens kamp, men sier følgende om bruken av flagg generelt:

— Det norske flagget er ikke merkevarebeskyttet, og det gjelder sikkert for andre flagg. Det kan for eksempel brukes fritt av en klesprodusent i Italia som Napapijri. Det kan ikke norske myndigheter gjøre noe med. Det er smått utrolig. Så da er det kun den enkeltes samvittighet som regulerer bruken av flagg, sier Siem.

Han forteller at dette er en av grunnene til at NFF har jobbet mye med en egen landslagslogo/crest for å skape en egen identitet rundt landslaget. Kampanjen "Ja, vi elsker" har fokus på riksløven, flagget og nasjonalsangen.

— Når det gjelder bruken av det, så har vi satt opp et regelsett når det gjelder crestet vårt som inneholder det norske flagget. Vi ønsker at våre partnere skal forbindes med våre symbol, men vi har reguleringer, sier generalsekretæren.

Tre raske mål

TOMÅLSHELT: Zlatan Ibrahimovic var igjen Sveriges dominerende figur. Montenegros Stefan Savic er hektet av bak supersvensken.

Selve kampen var målløs store deler av første omgang før svenskene åpnet målkontoen. Først ved Marcus Berg etter 38 minutter, før Zlatan Ibrahimovic fulgte opp med to mål før pause.Montenegro reduserte på straffe etter 65 minutter, men kom ikke nærmere enn det.

Sverige vant kampen 3-1.

Publisert: