Mix lever stjernelivet i New York: - Det er en drøm

Mix Diskerud (24) var en av eliteseriens største profiler, men i USA har det virkelig tatt av.

Mix Diskeruds lag New York City FCs spiller hjemmekampene på Yankee Stadium.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Mikkel Diskerud, bedre kjent om Mix, forlot Rosenborg etter sølvsesongen i fjor, og ble klar for den nystartede Major League Soccer-klubben New York City FC i januar.

HISTORISK: Diskerud scoret NYCFCs aller første mål i MLS.

Og karrieren i den amerikanske metropolen har virkelig skutt fart. 24-åringen ble historisk da han scoret New York City FC-historiens første mål, og siden har han vært meget sentral for laget som ligger på tredjeplass i Eastern Conferance.43.507 tilskuere så NYCFC vinne 2-0 i første hjemmekamp på den legendariske baseballarenaen Yankee Stadium, som nå tidvis omgjøres til en fotballstadion.

– En drøm å være med

Til Aftenposten beskriver Mix den første tiden i New York som «100 prosent og full rulle».

– Tenk, klubben er helt ny, og ingen har rukket å gjøre noe galt ennå. Ikke overtente supportere, ikke overtente spillere, ikke trenere heller. Det er som en drøm å få være med å bygge innhold for barn og voksne og friske og syke i denne byen som har så mye surt og søtt, og godt og vondt, sier Diskerud til Aftenposten.

NYCFC-PROFIL: David Villa, som her setter inn en av sine første scoringer i NYCFC-drakten, er Mix Diskeruds foreløpig mest profilert lagkamerat.

– Jeg får lov til å være med på å bygge en klubb, og ikke bare et lag, som skal gjøre byen enda bedre. Det synes jeg er stort. Spesielt fordi jeg ser at ting vi internt har diskutert lenge — i teori - nå begynner å virke i praksis. Smilet, humoren, gleden og latteren tror jeg skal få leve lenge i den klubben vi skaper.

Knuser Ødegaard på Twitter

Diskerud har raskt blitt en av New York City FCs største profiler. Og selv om den tidligere Barcelona-stjernen David Villa er det aller største trekkplasteret, blir også Mix flittig brukt når klubben profilerer seg.

Populariteten har også gitt utslag på sosiale medier – Mix er nå den norske idrettsutøveren med flest følgere på Twitter. Midtbanespilleren har hele 245.000 følgere. Til sammenligning har Martin Ødegaard 100.000 færre.

LEGENDARISK: Her, på Yankee Stadium, spiller New York City FC sine hjemmekamper.

– Hvordan føler du at du har blitt mottatt av fansen og folk i byen? – Det er litt omvendt. Det er vi — spillerne og eierne - som prøver å motta de som vil komme til oss og bygge noe nytt sammen. Fotball, samholdet og gleden ved den har et kjempepotensial i denne byen, sier Mix.

Lampard kommer i sommer

Tirsdag fikk han en ny, norsk lagkamerat i klubben. Tidligere Manchester City- og Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen har signert en permanent avtale.

I sommer blir begge også lagkamerat med en av Englands største fotballprofiler det siste tiåret, nemlig Frank Lampard. Forrige uke besøkte han sin kommende klubb.

Diskerud gleder seg til den tidligere Chelsea-stjernen kommer over dammen.

– Frank Lampard virker som en utrolig intelligent og sympatisk type. Jeg håper han lar meg lære mest mulig av ham når han kommer. Krysser derfor fingrene for at han holder seg skadefri og er på pletten så snart som mulig. Han tok noen feriedager i NYC nå, og jeg lurer på hvorfor de som klager så mye på at han allerede ikke er på plass hos oss ikke bare kunne rappet passet hans - sånn som de gjorde her med Strauss-Kahn for noen år siden, sier Mix.

TIL USA: Her blir Frank Lampard presentert som New York City-spiller.

– Hva kan Lampard tilføre klubben, tror du? – Erfaring, klokskap og større en-touch potensiale.

– Hvordan var det å score NYCFCs aller første mål?

– Rart. Men jeg scoret et ganske likt mål en gang på asfalten på Ruseløkka, selv om det var mindre mål. Da var jeg også selvfølgelig mye mindre og stod mye nærmere, ... men følelsen var den samme. Hvis det er noe du har drømt om, så blir du på en måte ikke fullstendig overrasket når det skjer. Men deilig, det er det.

Publisert: