Disse tre sikret norsk EM-gull og satte ny verdensrekord

Norge tok EM-gullet og satte verdensrekord i lagkonkurransen på 50 meter helmatch i skyte-EM i Bologna.

Publisert: Publisert:

Alle tre norske «gutta» har gjort det godt i EM i skyting i Bologna. Fra v.: Henrik Larsen, Simon Kolstad Claussen og Jon-Hermann Hegg. Foto: Norges Skytterforbund / NTB scanpix.

  • NTB

Samtidig er alle tre på det norske klare for den individuelle finalen i EM lørdag. For norsk skyting ble det en historisk dag i Italia.

Simon Kolstad Claussen var best av alle med 1182 poeng i kvalifiseringen fredag morgen. Henrik Larsen skjøt 1180 poeng og ble nummer to, mens junioren Jon-Hermann Hegg leverte 1178 poeng og ble nummer fem. Finalegrensa gikk på 1177 poeng.

Det ga Norge totalt 3540 poeng og det beste lagresultatet noen gang i denne OL-øvelsen. Den gamle verdensrekorden var Russlands 3535 poeng fra VM i fjor.

Les også

Jublet for ny verdensrekord i NM - så kom kontrabeskjeden

– Jeg fulgte planen min om å kjøre på fordi det var meldt noe vind utpå formiddagen. Jeg klarte å holde fokus og nullstille meg hele veien, sa Henrik Larsen.

Lagkameratene fulgte opp:

– Jeg er veldig fornøyd med kne og liggende. Jeg klarte å følge planen om å være fryktløs. Det ble litt verre på stående, men bedre mot slutten, sa Jon-Hermann Hegg som ledet etter to stillinger med hele 795 poeng.

– Jeg ble litt alvorspreget på de første kneskuddene, men resten er bra. Da jeg slapp meg løs, så falt skuddene inn i midten. Herlig, sa Simon Kolstad Claussen.

– God jobb av gutta. De var uredde og skjøt opp mot sitt beste hele veien. Imponerende, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet fant kokain hjemme hos Petter Northug etter at han hadde råkjørt i 168 km/t: – Har gjort en stor feil

  2. Arbeidsgiver TV 2 skal diskutere fremtiden med Northug: – Dette er en alvorlig sak

  3. Jakob Ingebrigtsen etter fantomløpet på 1500 meter: ­– Helt sykt og ekstremt deilig

  4. Aldri har hasj vært sterkere. Den erstattet sex, mat og venner for Anne (20). Til slutt turte hun ikke gå ut

  5. Mot morens vilje sendte Eva (21) inn sitt DNA for å finne hennes amerikanske opphav

  6. Høiland fikk tøff beskjed av Berntsen

  1. Skyting