Hovland med sterk åpningsrunde i storturnering

Viktor Hovland ligger på 14.-plass i det europeiske PGA-mesterskapet i golf etter en åpningsrunde på tre slag under par.

Viktor Hovland i aksjon med putteren på torsdagens åpningsrunde i Europas PGA-mesterskap. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Nordmannen har imponert voldsomt den siste tiden, og etter hvert fant han flyten også på Wentworth-banen utenfor London. Med birdier på de to siste hullene gikk han nok en runde på under 70 slag.

Hovland åpnet runden friskt med birdie på hull to, men spilte variabelt. I løpet av de sju første hullene ble det tre birdier og like mange bogeyer for Oslo-mannen som fylte 22 år onsdag.

Senere ble det ytterligere fire birdier og én bogey på Hovland, som dermed avsluttet dagen på 69 slag, tre under rundens par. Han gjorde blant annet en meget fin putt på siste hull som sendte ham et stykke opp på resultatlisten.

 • LEST DENNE? Den norske golfprofilen hylles for reaksjonen etter fiaskoslaget: – Har en smittende personlighet

Engelskmannen Matt Wallace leder turneringen. Han gikk sin åpningsrunde på sju slag under par.

Sist helg imponerte Hovland sterkt ved å spille seg opp til en 9.-plass under sesongåpningen på PGA-touren i West Virginia. Samtidig tangerte han en 36 år gammel rekord for antall runder på rad under 70 slag. Bob Estes gikk 17 strake runder på 60-tallet på PGA-touren i 1983.

Hovlands enorme klatring på verdensrankingen i golf gir også et godt bilde på utviklingen hans det siste året. Siden nyttår har han klatret fra 1157.- til 101.-plass på listen over verdens beste herregolfere.

Publisert:
 1. Golf
 2. Viktor Hovland
 3. PGA Golf

Mest lest akkurat nå

 1. Jakob Ingebrigtsen er forlovet

 2. Naudetatane har 14 i karantene etter Skurve-ulukka: – Burde fått tilbod om vaksine

 3. Soppen vokste ut av huset, og sam­boeren sa stopp. Men det var bare begynnelsen

 4. Slukket brann­tilløp ved Viking­hallen

 5. Korona ga milliard­gevinst i Rogaland – nå tjener Helgø Meny «endelig» penger

 6. Familiefaren kaller seg Better Bound: – Frihet for meg er å bli bundet fast