Hvilte profilene til AaFK-kampen: – Planen har fungert veldig bra så langt

Mens han jublet med bortefansen i Oslo søndag, hadde Bjarne Berntsen torsdagens cupkvartfinale mot Aalesund i tankene.

Publisert: Publisert:

Viking-trener Bjarne Berntsen traff på absolutt alt i inngangen til møtet med Vålerenga søndag. Her takker han fansen etter 4–0-seieren og tre poeng. Torsdag ligger det enda mer i potten når laget spiller kvartfinale i cupen. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

 • Kjetil Flygind

Etter 4–0-seieren over Vålerenga på Intility Arena søndag kveld var det bare én ting som sto i hodet på Vikings trener: Torsdagens kvartfinale i cupen.

Med tre kamper på åtte dager måtte Bjarne Berntsen legge en plan før han tok med seg laget til Oslo øst. Planen gikk ut på å hvile såpass med spillere at de mørkeblå ville kunne stille uthvilte og slagkraftige på Color Line Stadion i midtuken.

Berntsen gjorde fire endringer (fem endringer totalt inkludert Zlatko Tripic’ karantene), fikk hvilt de han ønsket å hvile og sikret tre nye seriepoeng etter den svært overbevisende forestillingen mot Ronny Deilas gutter.

– Det var kjempekjekt å treffe som vi gjorde med laguttaket. Vi tok en vurdering med tanke på kampprogrammet framover, i tillegg var timingen på Zlatkos karantene god, sier Berntsen, som har hatt tre tanker i hodet den siste tiden.

Den første var Vålerenga-kampen, den andre heter Aalesund og den tredje er mandagens kamp mot Mjøndalen.

Les også

Keeperhelten om de elleville redningene: – Det var litt som Schmeichel, han er idolet mitt

Svaret kommer torsdag

Den viktigste er uten tvil torsdagens cupkamp. Der har Viking bare én sjanse. Og hungeren etter en cupfinale er stor. Det er Vikings store sjanse til å vinne noe.

Derfor ble søndagens seriekamp mot VIF prioritert ned. Viking hadde neppe hvilt spillere hvis det ikke var for kvartfinalen fire dager senere. Og utbetalingen i form av tre poeng må kunne sies å være en ren bonus.

– Vi vet ikke hvor god planen er før på torsdag, da får vi svaret. Men den har fungert veldig bra så langt. Vi fikk hvilt en del spillere som er friske og vil være aktuelle på torsdag, sier Berntsen.

Zlatko Tripic er uthvilt, det samme er Tommy Høiland som så kampen i Oslo fra benken, det samme gjorde Ylldren Ibrahimaj og Runar Hove. Kristian Thorstvedt spilte bare 19 minutter, Kristoffer Løkberg ble tatt av etter en drøy time og Johnny Furdal så kampen på TV.

I tillegg leverte flere av dem som fikk sjansen meget gode prestasjoner: Even Østensen scoret to mål og er brennhet før torsdagens cupkamp, Zymer Bytyqi var endelig tilbake i storslag, Tord Salte klarte seg meget bra i spann med Viljar Vevatne, mens keeper Iven Austbø stengte fullstendig og leverte den ene matchvinnerredningen etter den andre.

Les også

Endelig kunne Viking-spissen juble: – En fantastisk følelse

Fornøyd med svaret

Nå reiser Viking til Aalesund som favoritter. Men også Aalesund-trener Lars Bohinen hvilte noen av sine spillere da 1.-divisjonslaget slo Notodden 3–1 på hjemmebane søndag.

Men Niklas Castro, poengkongen i ligaen (12 mål og ti målgivende) scoret to nye mål og er en mann å se opp for.

– Hvor mye hadde du Aalesund-kampen i tankene inn mot Vålerenga, Berntsen?

– Ganske mye. Spesielt med tanke på hvordan vi ville disponere noen spillere som har spilt mye i det siste. Da hadde vi den kampen i bakhodet. Når vi har tre kamper på åtte dager så har jeg noen tanker rundt hvordan jeg mener troppen bør disponeres. Vi har en bred tropp med stor konkurranse, og måten flere av de spillerne som ikke har spilt så mye responderte på da de fikk sjansen, var fantastisk, sier Viking-treneren.

En av dem som ga klar beskjed om at han ønsker å spille en mer sentral rolle i laget, er Even Østensen. Han scoret Vikings to første mål og leverte en gnistrende god kamp.

– Vi hvilte noen nøkkelspillere, og da vi andre fikk sjansen, så måtte vi bare gripe den. Og det føler jeg alle gjorde. Jeg jobber knallhardt hver eneste dag på trening for å få spille – og for å bli en bedre spiller, og når du lykkes som jeg gjorde mot Vålerenga, så er det veldig, veldig kjekt, sier 26-åringen.

Les også

Maktdemonstrasjonen: Østensen-show og Pereira-perle da Viking herjet med VIF

Revansje for 2015

Han står med tre eliteseriemål og har en formkurve som peker rett opp. Og vil garantert bidra mot Aalesund om han får sjansen.

En annen som også melder seg på er den finske spissen Benjamin Källman. Han kriget og slet i samfulle 90 minutter på topp mot VIF søndag. Og endelig fikk han også scoringen han har ventet på.

Viking har brått fått enda flere strenger å spille på.

– Jeg har måttet kjempe litt for å komme inn i det, så det er klart det er en lettelse å få det første målet. Det var en fantastisk følelse. Alle vet at du som spiss lever på mål og selvtillit. Jeg vet hva jeg kan, jeg er en positiv fyr, men jeg trengte denne, det er det ingen tvil om, sier finnen.

Som også gleder seg til torsdagens cupbatalje.

– Nå kan alt skje, nå begynner vi å komme ganske langt. Men vi må komme oss forbi et par hinder til. Da begynner det å bli virkelig spennende, sier Källman.

Forrige gang Viking tok seg til semifinale i cupen var i 2015. Da ble det tap for Sarpsborg på hjemmebane etter at østfoldingene avgjorde i ekstraomgangene.

Forrige gang Viking spilte cupfinale var i 2001. Da slo de Bryne 3–0 og ble norgesmestere.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Stabæk00000000
1Start00000000
1Strømsgodset00000000
1Vålerenga00000000
1Viking00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Trener forgrep seg på spiller: Dømt til 15 måneders fengsel

 3. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til forskning

 4. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 5. NFF vil åpne for publikum på eliteseriekamper

 6. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 1. Viking FK
 2. Eliteserien
 3. Webview