Tidligere VM-vinner stiller som presidentkandidat i FIS

Urs Lehmann vil holde FIS-toppjobben på sveitsiske hender.

Urs Lehmann (t.v) sammen med den sveitsiske alpinisten Patrick Kueng.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tidligere utforverdensmester Urs Lehmann stiller til valg som ny FIS-president etter Gian Franco Kasper. Målet er å entre åttende tiår med sveitsisk president.

Skiforbundet i Sveits meldte tirsdag at det har nominert Lehmann. Kasper har vært president i det internasjonale skiforbundet siden 1998, men han ga i november beskjed om at han gir seg på årets kongress. Den skulle holdes i Thailand i mai, men er utsatt på grunn av koronaviruset.

Les også

Trondheim skulle få «ja» - nå er omstridt Pattaya-tur utsatt

Gian Franco Kasper gir seg i år som FIS-president. Om Urs Lehmann blir valgt til etterfølger, går det internasjonale skiforbundet inn i sitt åttende tiår med sveitsisk president.

Lehmann ble verdensmester i utfor i 1993, da han henviste Atle Skårdal til sølv i Morioka. 50-åringen har vært president i det sveitsiske skiforbundet siden 2008.

– Vi er henrykt over at Urs Lehmann stiller som kandidat i FIS-presidentvalget, selv om vi kan miste en president med enorm ekspertise. Vi er overbevist om at han er den perfekte kandidat, sier forbundsdirektør Bernhard Aregger.

Sveits har hatt presidenten i FIS siden Marc Hodler ble valgt i 1951. Neste president blir den femte i forbundets 96-årige historie.

Generalsekretær Sarah Lewis er en mulig kandidat og kan i så fall bli forbundets første kvinnelige president. Johan Eliasch, milliardæren som leder skimerket Head, er tidligere nominert.

Les også

  1. Mener Kollen-femmila har en stor utfordring: – Noe vi må løse

Publisert:
  1. FIS

Mest lest akkurat nå

  1. Cupfinalekongen gnistret da Viking slo RBK. Nå venter Kongsvinger

  2. – Fest løse gjenstander

  3. Denne uka måtte flere ut med 3000 kroner for bruk av et slikt skilt

  4. Slik mistet Steinkjerringa nesa

  5. Rengjør utstyr før og etter bruk, rådes vi på treningssentrene. – Ikke nødvendig, mener FHI

  6. Den ville, frodige hagen har knapt kostet én krone.