Ullevålseter mistet ledelsen i Africa Race

Pål Anders Ullevålseter tapte duellen med Alessandro Botturi om etappeseier i Africa Race torsdag og mistet sammenlagtledelsen til italieneren.

Publisert: Publisert:

Pål Anders Ullevålseter i aksjon i Africa Race. Han mistet sammenlagtledelsen torsdag, men henger godt med ledende Alessandro Botturi. Foto: Team Ullevålseter / NTB scanpix

  • NTB

Den norske ørkenrallyveteranen startet først torsdag etter etappeseieren dagen før, som førte ham opp i sammenlagt ledelse.

Torsdag vant fjorårsvinner Botturi den nesten 50 mil lange etappen i Marokko med 4.13 minutter og gjenerobret ledelsen. Sammenlagt er han 2.44 minutter foran Ullevålseter, som altså henger meget godt med.

– Det føles veldig bra nå. Også på steinete partier har jeg veldig god flyt. Jeg har alltid gruet meg litt til dette underlaget, men nå går det fint, og det er deilig, sa nordmannen.

Felix Jensen hevder seg også i rallyet. Han kjørte inn til 3.-plass på etappen og holder samme plassering i sammendraget.

Les også

Ullevålseter imponert over Afrika-debutant Helmersen: – Jeg er kjempestolt

Han passerte briten Lyndon Poskitt, som etter å ha holdt følge med Ullevålseter og Botturi innledningsvis på etappen tapte mye tid da han kjørte seg fast i sanden.

Sammenlagt er Jensen 23.49 bak lederen, mens Poskitt er 30.50 bak.

– Jeg har hatt en fin dag, kjørt alene og mestret alt på en god måte. Det har gått fort, og sykkelen har fått mye slag på grunn av det steinete underlaget, men jeg er glad og fornøyd med dagen, sa Jensen.

Etter torsdagens etappe fra Mhamid til Assa bærer det fredag videre til Smara i Vest-Sahara. Rallyet avsluttes i Dakar 19. januar.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Nytt tilfelle av korona­smitte i Stavanger: – Reiserelatert

  2. Hel Stavanger-familie lager film for hele familien

  3. Gjenopptok søket etter antatt omkommet kvinne ved Månafossen

  4. Ryfast: Tidsplanen ryker for spansk selskap. Passerer 3 millioner gratisturer

  5. De norske forskerne trodde ikke astmamedisinen ville ha effekt på friske. Resultatene overrasket dem

  6. – Vindkraftregimet i Norge er så historieløst som det kan få blitt

  1. Rally
  2. Dakar