Martin Fourcade knuste Bø-brødrene i fransk totaldominans

Hverken Johannes Thingnes Bø eller Tarjei Bø hadde noe å stille opp med mot franske Martin Fourcade på normaldistansen i Östersund onsdag.

Martin Fourcade (til høyre) vant onsdagens normaldistanse i Östersund. Johannes Thingnes Bø fikk det tungt i sporet.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det ble firedobbelt fransk med Fourcade aller øverst. Tarjei Bø Ble best av de norske på sjetteplass, men ble slått med 2.28,8 med ett tilleggsminutt mer enn de to øverst på pallen.

Det var franskmannens 70. verdenscupseier.

Det var svært krevende forhold i løypa hvor det var blitt svært løst og noen steder isete. Franskmannen hadde én bom på siste stående skyting, men det var ikke på standplass at Fourcade avgjorde. Han var ustoppelig i sporet i tillegg til solid på standplass.

Les også

Fourcade på gråten etter seier: – Noen av de største i min karriere

Les også

Treneren om verdens suverent beste skiskytter: – Han kunne trent mer i perioder

Les også

Olsbu Røiseland på pallen i Östersund

Firedobbelt

De franske utøverne hadde tydeligvis svært gode ski. De behersket i hvert fall de vanskelige forholdene best. For også Simon Desthieux havnet høyt oppe med sitt ene tilleggsminutt. Han var 12,7 sekunder bak på annenplassen.

Quentin Fillon Maillet hadde tre tilleggsminutter, men klarte likevel å ta tredjeplassen. Emilien Jacquelin tok fjerdeplassen med to tilleggsminutt.

Johannes Thingnes Bø var først i aksjon av de norske han skjøt feilfritt på første liggende. Han fikk en hårfin bom på sitt siste skudd på første stående skyting. Det hjalp ikke særlig med feilfri liggende skyting. Han måtte tåle en ny bom på siste stående skyting. Han havnet til slutt hele 3.12,6 minutter bak sin franske konkurrent med bare ett tilleggsminutt. Det ble tiendeplass på ham.

Thingnes Bø åpnet sterkt og var best etter første liggende skyting, men franskmannen slo ham med 20 sekunder på annenrunden. Det gikk bare langsommere og langsommere.

Les også

Dobbeltseier til Bø-brødrene: – Lykkelig for at jeg nærmer meg lillebror

Les også

Fransk topptrener om finansiering av toppidrett: – Behold det norske systemet

Tungt i sporet

Vetle Sjåstad Christiansen skjøt feilfritt på første liggende, men var ikke så rask i sporet. Han endte til slutt med ett tilleggsminutt, men kom i mål 5.31,6 minutter bak vinneren med like mange bom.

Tarjei Bø var også feilfri på første liggende, og passerte 10,4 sekunder bak broren. Han var derimot litt skarpere på sin andre tur på standplass og gikk ut til tredjeplass 14,9 sekunder bak Fourcade. Han hadde en bom på den neste liggende, men på siste stående ble det også en bom. Det holdt til å være beste Bø i konkurransen. Han endte på 6.-plass.

Erlend Bjøntegaard startet med feilfri skyting både på første liggende og stående skyting. Han gikk inn 3.32 minutter bak med to tilleggsminutter.

Lars Helge Birkeland hadde tre tilleggsminutter og havnet 5.53 bak.

Johannes Dale har ennå ikke kommet i mål.

Publisert: