Gullvinneren sammenlignes med norske skilegender: – Han er nerd på den riktige måten

Sportssjefen for det norske kombinertlaget hyller sin store kombinertstjerne.

Jarl Magnus Riiber var tydelig fornøyd etter VM-gullet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det har gått 18 år siden forrige gang det norske kombinertlaget tok et individuelt gull i et verdensmesterskap. Men da Jarl-Magnus Riiber kom inn som nummer to på oppløpet i Seefeld torsdag kveld, var det ingen tvil. 21-åringen knuste Akito Watabe og Bernhard Gruber på oppløpet og gikk inn til sitt første VM-gull.

Sportssjef i kombinert Ivar Stuan var en av de første som fikk gi gullgutten en klem i målområdet.

– Når han gikk i mål ga jeg han en klem, og da sa han at «det var lett». Jeg ser jo på gutten at han er lettet, så det stemmer veldig godt det. Han har alt, og kommer til å bli vanskelig å slå fremover, sa Stuan.

Sammenlignes med de store

Han tar frem de store norske skilegendene når han skal beskrive kombinertstjernen.

– Han er av det samme slaget som Ole Einar Bjørndalen, Bjørn Dæhlie, Thomas Alsgaard, Johannes Klæbo og Marit Bjørgen. Det er vinnerskaller som gjør alt de kan for å bli bedre, både når det kommer til utstyr og trening. Han er en nerd, men på den riktige måten. Han gjør alle de riktige tingene, sa Stuan.

Her har Riibert nettopp tatt gullet.

Fulgte planen

Etter løpet var det en stolt landslagstrener Kristian Hammer som kunne glede seg over det etterlengtede gullet.

– Jarl-Magnus fulgte planen hele tiden. Da han kjente at han ikke klarte å holde unna ute i løypa fokuserte han på å ta de på slutten. Målet var å komme inn som nummer to på oppløpet, og så banke til i spurten, sa Hammer til pressen etter seieren.

Riiber har hele tiden vært et av kombinertidrettens beste hoppere, men i år har han tatt store steg med de tynneste skiene på beina.

– Han er blitt en utrolig sterk langrennsløper i løpet av året, og har mange ting å spille på. Han har avgjort renn i mange forskjellige settinger, og har fått god selvtillit, sa Hammer.

Publisert: