TV 2s ankerkvinne om Klaveness-hetsen: – Fokuser heller på hvor dyktig hun er

Lise Klaveness får svært mye støtte etter at det ble kjent hvor mye hets hun utsettes for i sosiale medier.

LEDER VM-SENDINGENE: Julie Strømsvåg leder TV 2s VM-sendinger fra Kontraskjæret i Oslo. - Det vil alltid være noen sure stemmer der ute, sier hun.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Kommentarfeltene på Facebook har flommet over av gode ord og lykkeønskninger til NRKs VM-ekspert det siste døgnet, etter saken om all hetsen hun utsettes for.

Og på Twitter uttrykker flere kjente navn sin støtte.

– Kjære Lise Klaveness. Jeg er ikke alltid enig i dine kommentarer, men du kommenterer minst like godt eller bedre enn andre ekspertkommentatorer. Drit i idiotene. Stå på! Godt VM, skriver Sps parlamentariske leder Marit Arnstad.

Les også

Reagerer mot Klaveness-hets: – Skittent og feigt, sier NRK-sjef

Davy: - Ultrakompetent!

Davy Wathne er en av dem som twitrer i positive ordelag om Lise Klaveness.

– Velformulert, innsiktsfull og ultrakompetent! Klart Lise Klaveness provoserer, forvirrer og skaper reaksjoner med sin bergenske selvtillit og sin bunnsolide fagkunnskap! Stå på, jenter! Fremtiden er deres - også i sportsjournalistikken!, skriver tidligere TV 2-profil Davy Wathne.

– Historisk sett er det ikke første gang en modig kvinne får ufortjent «trøkk» når hun baner vei. Helt dustete selvfølgelig, men Lise Klaveness baner modig vei for den neste og den etter det. De som er svære i kjeften kjemper en tapt kamp. Det har vi også lært av historien, skriver Line Andersen i NRK-Sporten.

– Trist at fotballpublikum bekrefter fordommer på denne barnslige måten, skriver Dagbladet-kommentator Marie Simonsen.

TV 2s profil: - Oppsøker det ikke

TV 2s VM-anker Julie Strømsvåg sier til Bergens Tidende at det er best å overse de negative kommentarene der ute.

– Jeg synes ikke at vi skal henge oss så mye opp i det. Negative kommentarer er noe både mannlige og kvinnelige kommentatorer og eksperter får oppleve, sier hun.

– Jeg synes heller det skal fokuseres på at Lise Klaveness er så j… dyktig. Så vil det alltid være sure stemmer der ute, sier Strømsvåg.

– Har du selv opplevd mye hets?

– Jeg er sikker på at dersom Bergens Tidende eller andre medier leter på sosiale medier, så vil de finne mye dritt også om meg. Selv oppsøker jeg det ikke, sier Julie Strømsvåg.

Sturød glad for at skansene faller

Anne Sturød ble selv en barrierebryter da hun i 2017-sesongen ble den første kvinnelige hovedkommentatoren i fotball. Først kommenterte hun kamper på nivå to for Eurosport, og senere har hun kommentert i Eliteserien.

Hun sier at Klaveness var med på å bryte enda en barriere som ekspertkommentator under et fotball-VM.

Anne Sturød ble historisk som første kvinnelige hovedkommentator i fotball.

– Lise er en foregangsfigur. Det er blitt akseptert med kvinnelige reportere og ankre, det har liksom vært greit. Nå har vi fått kvinnelige kommentatorer og eksperter, og den diskusjonen som er nå viser at det er noen roller som står igjen før det er fullt ut akseptert, sier Sturød.

Les også

– Det er ikke kjønnsdiskriminerende om noen ikke synes jeg er flink til å kommentere. Det er det jo lov å mene.

Som Strømsvåg gir hun uttrykk for at hun begynner å bli lei diskusjonen.

– Det skal bli så befriende den dagen spørsmålene handler om jobben man gjør, og ikke kjønn, sier Sturød. Hun skryter veldig av den jobben Klaveness gjør på skjermen, og trekker frem hennes fotballkompetanse og språk.

– Folk der ute skal ha lov til å ha sine preferanser på hvem de liker og ikke. Men de tullingene som kobler det opp mot kjønn... Under et VM er man ekstra synlig, og det må være tøft når så mye handler om henne som person. Det er flott at Lise fortsetter med å bryte barrierer, sier Sturød.

I september går Klaveness over i jobben som sjef for elitefotballen i Norges Fotballforbund.

Publisert: