Slik hyller Liverpool-legenden John Arne Riise

Det har ikke gått ubemerket hen utenfor Norge at John Arne Riise ga seg som fotballspiller i går.

Steven Gerrard gratulerer John Arne Riise med en fantastisk fotballkarrière. Her feirer de to Liverpool-heltene Champions League-triumfen i Liverpools gater 26. mai 2005.
 • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Mandag bekreftet 35-åringen at han gir seg i Aalesund, og etter all sannsynlighet er ferdig som spiller på toppnivå. Riise har selv fortalt at reaksjonene har vært fantastiske etter avgjørelsen, og man kan forstå hvorfor. I kjølvannet av venstrebackens beslutning har det rent inn med ros og gratulasjoner. Flere av dem fra høyprofilerte fotballspillere.

En av de største spillerne i Liverpool— og Premier League-historien, Steven Gerrard, har på Instagram lagt ut et bildegalleri av store øyeblikk med nordmannen, blant annet av da de to vant Champions League og FA-cupen sammen.

Les også

Solskjær: - John Arne skal være stolt av karrieren sin

— Gratulerer, "rødtopp", med en fantastisk karriere og lykke til i fremtiden. Topp venstreback og hadde det neste hardeste skuddet i Liverpool i mange år, skriver Gerrard og sikter trolig til sin egen fryktede høyrefot som den beste.

Gerrard og Riise var lagkamerater gjennom syv sesonger på Anfield. John Arne Riise spilte 234 kamper for Liverpool og scoret 21 mål.

Riise er tydeligvis ikke glemt av hverken gamle lagkamerater eller Liverpool-tilhengerne. Det var mange i byen som ønsket ham lykke til videre etter at han på en pressekonferanse mandag annonserte at han avslutter med øyeblikkelig virkning.

Les også

Han ville vise dem – og gjorde det

Også Luis Garcia, Liverpool-supporternes tidligere favoritt, har sendt en hilsen til Riise. Garcia var toneangivende da Liverpool sikret Champions League-tittelen i 2005, med mål i både kvart— og semifinalen.

Etter karrieren i Liverpool reiste John Arne Riise til Italia og Roma. Han spilte 99 kamper for hovedstadsklubben og er fortsatt husket.

— En av de beste og snilleste jeg har spilt med. Det var en ære å spille med deg. Nyt ditt nye liv, skriver tidligere Roma-spilller Ricardo Faty på Twitter.

Les også

John Arne Riise slutter i Aalesund på dagen

— For en karriere, oppsummerer britiske BBC på det sosiale mediet.

Selv om Riise selv ikke utelukker en eller annen form for comeback, blir hans øyeblikkelig avslutning som Aalesund-spiller oppfattet som om han legger opp. Det vekker oppmerksomhet, også i Colombia og Asia.

Alle store engelske medier rapporterte nyhetene fra Aalesund og alle inntrykkene har åpenbart gjort inntrykk på John Arne Riise.

Liverpool Echo har reportasje på meldingen fra Ålesund i går formiddag. Samtidig spør de leserne om han er den beste venstrebacken i Liverpool siden Premier League ble startet i 1992/93.

Liverpool Echo ber leserne svare på om John Arne Riise er den beste venstrebacken i Liverpool de siste 25 årene.

84 prosent har svart ja på det spørsmålet. Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Les også

 1. Forsøkte å overtale storebroren til å fortsette

 2. Magien var borte

 3. Riise: - Jeg klarer ikke gjøre det som skal til lenger

 4. Fotball-Norge hyller John Arne Riise: - En av de aller største

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. John Arne Riise
 3. Liverpool FC
 4. Steven Gerrard

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Brann i bil på verksted ga full utrykning til Sandnes sentrum

 2. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

 3. Når kommer vinteren, egentlig?

 4. Leger ved sykehuset slår alarm: 21 personer alvorlig skadd på elsparkesykkel de siste to årene

 5. De åpnet nytt hotell, så kom koronaen. Nå dobler de igjen

 6. Hund falt ned i dypt hull på Våland