Leicester-manageren om gullet: – Dette hadde jeg aldri ventet

Claudio Ranieri gikk fra landslagsflopp til Premier League-helt på under ett år.

Claudio Ranieri er Leicesters manager.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Leicester-manager Claudio Ranieri kom rett fra besøk hos sin mor i Italia til serietittel i England.

– Jeg er så stolt. Jeg er lykkelig på vegne av spillerne, klubbledelsen, staben, alle supporterne og hele lokalsamfunnet, sier 64-åringen til klubbens nettside.

– Dette hadde jeg aldri ventet da jeg kom hit, legger han til.

Les også

Slik hylles Leicester etter den sensasjonelle triumfen: – Fotballhistoriens beste eventyr

Tittelen ble sikret etter at Chelsea spilte 2-2 mot Tottenham mandag kveld. Med sju poengs forsprang og kun to kamper igjen kan ingen ta igjen revene fra Leicester.

Men hadde det ikke vært for en sexvideo fra et hotell i Bangkok etter forrige sesong, ville Ranieri neppe vært i klubben. Tre spillere på laget, blant dem daværende manager Nigel Pearsons sønn, ble filmet mens de deltok i en orgie med flere thailandske kvinner på et hotellrom.

Det tok ikke lang tid før engelsk presse fikk ta i videoen hvor spillernes rasistiske og nedverdige kommentarer var det verste for mange.

Ble sparket

Også for eieren, den thailandske milliardæren Vichai Srivaddhanaprabha, var det en stor ydmykelse. Han tok umiddelbart grep og kastet de tre spillerne ut av klubben. Samtidig økte presset på manager Nigel Pearson, som også før hendelsen hadde et anstrengt forhold til britisk presse.

I begynnelsen av juli ble han sparket. Grunnleggende uenighet om framtiden, lød det fra klubben.

Les også

Tjærnås om serievinneren: «Alt, absolutt alt, var feil»

Flere kritiserte klubben for å kvitte seg med en manager som hadde reddet dem fra nedrykk sesongen før. Tidligere Leicester-spiller Gary Lineker hevdet blant annet at eierne «tydeligvis ikke vet hva de holder på med».

To uker senere dukket Claudio Ranieri opp. Han hadde nettopp fått sparken som gresk landslagstrener etter å ha tapt mot lille Færøyene på hjemmebane.

Resten er historie.

Les også

Leicester-eieren: Styrtrik på tax-free-salg. Gir gratis øl til fansen. Fikk nytt navn av kongen.

Velkjente sitater

Tilbake i England har Ranieri raskt blitt en favoritt hos egne og andre lags supportere. Dette er noen av sitatene som har gjort ham populær.

– Helt fra starten, hvis noe har vært galt, har jeg sagt «Dilly-ding, dilly-dong, våkn opp, våkn opp!». Så på første juledag kjøpte jeg en bjelle til alle spillerne og staben. Det var bare en spøk, sa Ranieri om den uvanlige julegaven.

– Dette er ikke en fotballspiller. Det er en fantastisk hest, har han sagt om sin toppscorer Jamie Vardy.

– Jeg sier alltid til spillerne mine at de må finne den innvendige gløden. En sjanse som dette kommer aldri igjen. Søk den gløden – ikke skam deg over den, sa han til spillerne som jaktet serietittelen. (©NTB)

Publisert: