Slik opplevde Henriksen "Deadline Day"-presset

Ble Premier League-spiller i siste liten da han signerte for Hull fire dager før Tyskland-kampen.

markus Henriksen ble klar for Hull helt på tampen av overgangsvinduet. Så bar det rett tilbake til landslagssamlingen i Oslo.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Først fem minutter etter at det internasjonale overgangsvinduet stengte klokken 01.00 natt til torsdag norsk tid, offentliggjorde den engelske eliteklubben at de hadde sikret seg en låneavtale med Markus Henriksen, som siden 2012 har spilt for den nederlanske klubben AZ Alkmaar.

— Det er med glede vi kan annonsere låneavtalen med Markus Henriksen fra AZ Alkmaar. #VelkommenMarkus, skrev klubbens offisielle Twitter-konto.

Les også

City mot United er blitt verdens dyreste fotballkamp. «Ellevilt og trist», mener supporterledere

Les også

Diomande og Henriksens sjef månedens manager

— En del tok tid

Da hadde ryktene om at 24-åringen var på veg til "The Tigers" florert lenge og på sosiale medier gikk det så langt som at falske kontoer utga seg for å avsløre signeringen av midtbanespilleren, som etterhvert ble den andre norske tilveksten i klubben, som i fjor sikret seg signaturen til Adama Diomande.

— Det var en del som tok tid, men det viktigste var at alt gikk i boks, sier trønderen selv til Adresseavisen.

Overgangsvinduets siste dag - populært kalt "Deadline Day" - opplevde Henriksen hjemmefra. Midtbanekrigeren hadde siden forrige sesong vært kaptein i AZ Alkmaar og var på landslagssamling i Oslo under de siste avgjørende minuttene.

— Jeg var her på Ullevaal da jeg fikk de siste papirene oversendt, signert og scannet, sier Henriksen.

— Nå fikk jeg virkelig oppleve hvordan det er å være skikkelig inne i "Deadline Day", så det var en ny læring som var artig å ta med seg, smiler han.

Les også

Selnæs-opptur i Paris

Gikk ikke utover Tyskland-kampen

Henriksen avviser at det tok energi fra ham før søndagens åpning på VM-kvalifiseringen, der regjerende mester Tyskland ble for sterke og vant 3-0 på Ullevaal. En sykdomsplaget Henriksen var førstemann Per Mathias Høgmo ofret etter en time av kampen, som ikke akkurat dempet støyen rundt det norske landslaget.

— Det er ikke det som tok mest energi, det var heller det at jeg lå syk i åtte-ni dager. Utover i Tyskland-kampen merket jeg det, erkjenner Henriksen.

— Jeg merket at jeg hadde vært sengeliggende og ikke fått i meg nok mat. Det tar på når man skal springe ganske mange meter mot et veldig ballsikkert lag, beskriver han.

Nå gjelder å restituere seg godt, for kampene i England kommer tett utover høsten. Til helga møter laget Burnley på bortebane i serien, før Arsenal kommer til Hull runden etter. Deretter venter tøffe bortekamper mot Stoke i ligacupen og Liverpool i serien på en uke.

Les også

Tysklands mest forhatte lag setter sinnene i kok. Nå vil Dortmund-fansen boikotte kampen mot dem

Les også

Derfor gikk drømmeovergangen i vasken for Holmar Eyjólfsson

— Det blir 90 minutter med fullt rush

— Det vil helt sikkert bli tøffere enn nivået i Nederland, men jeg er tålmodig og føler allerede at jeg har tatt store steg. Jeg vet at samtlige lag og samtligere spillere holder et veldig høyt nivå og det er 90 minutter med fullt rush, så det blir spennende å prøve seg der, sier 24-åringen.

- Er det en type fotball som kan passe deg bra?

— Fotball med mye trøkk og løping passer meg da jeg er stor og har god kondisjon. Jeg håper det kan passe meg, sier Henriksen.

Han tror en offensiv midtbane vil bli hans rolle i Premier League-klubben.

— Jeg håper å få en veldig viktig rolle i laget. Inntrykket mitt var at de ønsket meg veldig, så er det opp til meg å ta muligheten hvis den kommer, sier trondheimsgutten.

Publisert: