Spissfunnet sendte Viking mot tabelltoppen

Mathias Bringaker scoret. Suleiman Abdullahi scoret. Iven Austbø reddet. Og Viking snudde 0-1 til 2-1-seier i Aalesund.

Publisert: Publisert:
SLO AALESUND: Mathias Bringaker, i midten, scoret Vikings første mål. Suleiman Abdullahi sørget for at alle tre poengene ble med hjem til Stavanger.
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Da gjorde det ikke så mye at Viking ikke spilte sin beste kamp på kunstgresset i Nordvest. For sett med mørkeblå øyne det var nok av positive ting å ta med seg fra Color Line Stadion denne søndagskvelden.Tre nye bortepoeng. To nye spiss-scoringer og en vilje og glød som bærer bud om flere gode opplevelser for de som er glade i Viking denne sesongen.

— Jeg følte at dette var et lite veiskille for oss. Hadde vi tapt i dag, hadde vi vært der nede. Men med denne seieren har vi distansert oss litt fra mange lag. Nå er vi med der oppe. Det er kult, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

— Vi hadde en kjempesjanse til å punktere kampen på stillingen 1-0, men den tok vi ikke vare på. Så er det litt typisk at Viking utligner i det neste angrepet. Målene vi slapp inn var for enkle. Det er jo litt tilfeldig at Viking vinner dette, men samtidig vil jeg ikke ta noe fra dem. De spilte en solid kamp, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen.

Svak åpning

Kjell Jonevrets mannskap fikk riktignok ingen god start på kampen i Ålesund. Viking ble trykket lave av et bestemt Aalesund-lag som gikk ut og tok føringen fra start. De første ti minuttene ble gjestene løpende mye i mellom mens et ballsikkert hjemmelag spilte på seg nødvendig selvtillit. Til slutt ga også overtaket scoring.

Slik var kampen:

Les også

Joey chattet underveis i oppgjøret mellom Aalesund og Viking

John Arne Riise vendte i vår tilbake til Aalesund etter mange års eksiltilværelse i utlandet. Ti minutter inn i kampen kastet han langt inn i feltet fra venstre. Aalesund vant både den første og den andre duellen foran Iven Austbø, og til slutt var det Franck Boli som kunne løpe ballen i mål til ledelse.

Etter den tidlige scoringen skiftet kampen karakter. Viking så ut til å senke skuldrene etter å ha kommet under. De ble tryggere med ballen og begynte å finne hverandre med pasningene. Aalesund fikk knapt til noe som helst og ble spilt lave på eget kunstgress. Dessverre for Viking resulterte ikke det spillemessige overtaket i målsjanser. I stedet var det etter hvert Aalesund som klarte å løfte seg høyere i banen og kampen ble mer jevnspilt.

De 5798 tilskuerne på iskalde Color Line Stadion ropte på straffe da Franck Boli gikk ned i duell med en ryggende Karol Mets etter 26 minutter. Midtstopper Mets hadde en mildt sagt rufsete start på kampen og var heldig at dommer Trond Ivar Døvle lot spillet gå i den situasjonen.

Bringakers tredje

I det hele tatt leverte Viking en spillemessig ujevn førsteomgang på Color Line Stadion. Like før pause skulle det imidlertid løsne – og selvsagt spilte Mathias Bringaker hovedrollen.

19-åringen startet sin første eliteseriekamp for sesongen og tok vare på sjansen da han fikk den forært av John Arne Riise. Aalesund-spilleren mistet ballen som bakerste mann, Bringaker utnyttet muligheten alene med keeper og ordnet 1-1 i det 41. spilleminuttet. Det skjedde bare sekunder etter at Iven Austbø måtte gjøre en praktredning for å hindre 0-2. Målet var Bringakers tredje i eliteserien denne sesongen.

— Det var utrolig kjekt å få sjansen fra start. Jeg ble litt overrasket, men bestemte meg bare for å fortsette å jobbe hardt. Heldigvis ble det tre poeng, sier Mathias Bringaker.

— Vi har fått inn en fin selvtillit i laget. At det er jeg som scorer er kanskje litt tilfeldig. Men det er selvfølgelig gøy, sier Bringaker.

I den andre omgangen var Viking klart best. Laget fant frem roen fra den gode perioden i førsteomgang, og trillet ball mot et slitent og stillestående Aalesund. At Suleiman Abdullahi, nydelig spilt fri av innbytter Joackim Jørgensen, ordnet 2-1 var bare rett og rimelig etter 56 minutter.

Vikings nigerianske spiss valgte å spille til en bedre plassert Bringaker da de to kontret noen minutter senere. En Aalesund-fot fikk brutt opp sjansen og hindret 3-1. De to Viking-spissene kombinerte fint ved flere anledninger og viste at de kan bli et giftig spisspar for Viking utover i sesongen dersom Jonevret velger å beholde Patrick Pedersen på benken.

Heng på tetlagene

Iven Austbø gjorde nok en god redning da Bjørn Helge Riise fikk skyte fra 20 meter drøyt midtveis i omgangen. Bortsett fra den muligheten hadde Viking stort sett god kontroll i avslutningen av kampen. Laget spiller med selvtillit og vant sett under ett en fortjent seier mot et svakt Aalesund.

2-1-seieren var den tredje på rad i Aalesund for Viking, og den tredje av tre mulige for Viking på bortebane denne sesongen. Med 10 poeng på de første fem kampene har tredjeplasserte Viking heng på Rosenborg og Molde i toppen av tabellen.

— Vi var bedre enn Aalesund og vant fortjent. Det ble en litt rotete åpning, men vi klarte å holde trykket oppe og jobbe med det vi skulle. Nå må vi bare åpne fortet hjemme også, så blir dette veldig bra, sier Austbø til Aftenbladet.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
9Aalesund30109113245-1339
10FK Haugesund30108124246-438
11Viking3098134854-635
12Strømsgodset3096154455-1133
13HamKam30613113343-1031
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk