Nevland tror van Gaal er ferdig i United

— Det har vært så mye negativt i en lang periode nå, sier den tidligere Manchester United-spilleren.

TIDLIGERE UNITED-SPILLER: Erik Nevland fra tiden i Viking.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Erik Nevland tror gamleklubben Manchester United bytter manager til sommeren. Den tidligere landslagsspissen mener mye skal til for at Louis van Gaal berger jobben.

United har hatt en svak sesong under van Gaal, men kan få en opptur i lørdagens FA-cupsemifinale mot Everton.

UNDER PRESS: Manchester United-manager Louis van Gaal. Her med assistent Ryan Giggs.

— Jeg tror og håper at det blir seier mot Everton. United har vist bra form i det siste, mens Everton har slitt, sier Nevland til NTB.38-åringen, som var i klubber som United, Fulham og Groningen i sin aktive karriere, mener cupsuksess vil være viktig for Uniteds nederlandske manager.

— Det vil være veldig viktig for van Gaal å få en positiv opplevelse mot Everton. Han ønsker å få muligheten til å vinne en tittel, sier Nevland.

Les også

Den alkoholiserte moren ga ham bort. Syv år etter er Dele Alli (20) Englands store fremtidshåp.

Spår skifte

Nevland er derimot usikker på hvor stor betydning en cuptittel vil ha for nederlenderens framtid.

— Jeg tror nok uansett at United bytter manager etter sesongen, men en tittel vil likevel ha mye å si for van Gaal personlig. Det vil kanskje redde litt av inntrykket, sier Nevland, som var United-eid i perioden 1997-2000.

UNGGUTT: Erik Nevland i en av sine få opptredener for Manchester United.

Den tidligere måltyven er klar på hvorfor han mener van Gaal kommer til å skiftes ut.— Det har vært så mye negativt i en lang periode nå. Resultatene har ikke vært gode nok. Det vil overraske meg om han blir, selv om en cuptittel og en fjerdeplass i serien kanskje kan berge ham, sier Nevland.

Han er usikker på hvem han selv ønsker som erstatter.

- José Mourinho har jo lenge vært koblet til jobben?

— Mourinho er et spennende valg, hvis det skjer. Men da må han spille på «United-måten». Han kan i hvert fall ikke drive på slik han gjorde med Chelsea denne sesongen, sier Nevland, og viser til at Mourinho fikk sparken i London-klubben i desember.

Les også

Utvider gigantstadion: Slik blir nye Camp Nou

Rooney-ros

Nevland ser fram til lørdagens oppgjør på Wembley. Han tror Uniteds kaptein kan bli viktig i oppgjøret mot Everton.

— Det er positivt for United at Wayne Rooney er tilbake fra skade. Han kan utgjøre en forskjell, mener 38-åringen.

GOALGETTER: Erik Nevland hadde vesentlig større suksess i Fulham.

Nevland peker også på en annen faktor han mener taler i favør gamleklubben.— Everton har en utfordring med tanke på hvilke spillere som er tilgjengelige, sier han, og viser til Merseyside-klubbens skadeproblemer.

Midtstopper Ramiro Funes Mori ble utvist mot Liverpool i midtuken, og argentineren er dermed suspendert til kampen mot United. Samtidig er stopperkollegene John Stones og Phil Jagielka usikre, mens backen Séamus Coleman definitivt er ute.

Hardt

Britiske medier spår at lørdagens oppgjør kan bli et nøkkeloppgjør for Everton-manager Roberto Martínez. Spanjolen er, i likhet med van Gaal, under hardt press etter svake resultater.

— Jeg har alltid hatt sansen for Martínez, han er en bra manager. Men man får sjelden mye tid (med svake resultater) i engelsk fotball, konstaterer Nevland.

Manchester United er tabellfemmer i Premier League etter 34 serierunder. Everton ligger nede på 11.-plass. Torsdag tapte Roberto Martínez og co. 0-4 mot byrival Liverpool, mens United slo Crystal Palace 2-0 på Old Trafford. Palace og Watford møtes i FA-cupens 2. semifinale lørdag.

(©NTB)

Publisert: