Sola fortsatt i feriemodus – knust av Storhamar

Etter drøye to måneders pause var Sola tilbake på parketten. Det endte med et 15-målstap – og det haglet med tekniske feil.

Tonje Nøstvold (i gult) var en av få spillere som virket til å være påskrudd etter den lange juleferien. Foto: Jon Ingemundsen

 • Anders Boine Verstad
  Anders Boine Verstad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Storhamar–Sola: 35–20

(Aftenbladet):

– Resultatet sier det meste. Dette er en forferdelig start på 2018, sier en tydelig skuffet Sola-trener Knut Ove Joa til Aftenbladet etter kampen.

Ordene sa sitt, og Sola ble offer for Storhamars solide mannskap med Betina Riegelhuth og Heidi Løke i spissen.

– Det knytter seg helt for Sola i dag. De mangler samspill og blir raskt stoppet her i Hamar, sa kommentatorene Anders Amdahl og Nicklas Grønvold.

Les også: Herrem vinner av årets bragdpris – hedret i DNB Arena

Bom, bom og atter bom

Det gikk virkelig ikke Solas vei denne onsdagskvelden ved Mjøsa. I undertallsspillet gikk det også skeis. Med en spiller mer enn hjemmelaget presterte Sola-jentene å slippe inn to mål i undertallsspillet.

Bortelaget maktet ikke å sette ballen i kassen når motstanderlaget var fulltallige heller. De hadde totalt 12 bom i første omgang av totalt 24 skudd.

– Vi er ikke på, rett og slett. Vi starter dårlig i begge omganger og kommer bakpå. I andre omgang er vi helt fraværende. I dag ser vi virkelig ikke bra ut, sier Joa.

Knut Ove Joa var nok ikke den mest fornøyde personen i Boligpartner Arena. Foto: Pål Christensen

Dro fingeren tilbake i ledd

Laget var fra start allerede skrapt ned til beinet når de kun stilte med tolv personer i troppen.

I det sjette minuttet i andre omgang så de ut til å bli enda en kvinne mindre. Da fikk Hege Holgersen Danielsen fingeren ut av ledd. Rolig spaserte hun bort til fysioen til hjemmelaget.

Der virket det som om de prøvde å dra fingeren tilbake i ledd på sidelinjen. Ved første øyekast virket det ikke som de klarte det, men noen minutter senere var Holgersen Danielsen ute på parketten friskmeldt.

Lå under fra første kast

Sola startet den første kampen etter juleferien med tre tekniske feil og et stolpeskudd. Disse feilene utnyttet Heidi Løkes lag som fikk dundre inn fire mål etter hverandre uten at Sola hadde åpnet årets målkonto.

Etter tolv spilte minutter hadde begge lag et stort antall feilpasninger og bomskudd. Frem til pause ble det derimot litt bedre, og Sola knappet innpå slik at de kun var fire mål bak midtveis.

I andre omgang ble det ikke bedre for Sola sin del. De startet omgangen med to tekniske feil, og fortsatte i samme spor som i første halvdel.

Spillerne så ut til å stå med hoftefeste ute på banen, og de fleste lengtet nok hjem tilbake til Rogaland. Dermed ble det ingen hyggelig hjemreise, men med løfter om bedring til neste kamp er det fortsatt håp.

– Etter kampen var vi enige om at vi ikke skal fremstå slik, sier Joa.

Publisert:
 1. Håndball
 2. Sola håndball

Mest lest akkurat nå

 1. NRK: 40 nye tilfeller av det muterte koronaviruset i Nordre Follo

 2. Gårdsutsalget til Tommy Skjæveland møter motstand

 3. Turgåere funnet etter leteaksjon i Sirdal

 4. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner i Rogaland – ett av dem i år

 5. Lave, lokale smitte­tall gir forsiktig opti­misme – tror på gradvis åpning

 6. Han skjønte med en gang at han hadde voldtatt kjæresten. Men de snakket ikke om det etterpå