Odd straffet Start i skjebnekampen

<p><a href="/live/"> <strong>Start — Odd Grenland 1-3:</strong></a> Og en kristiansander var sentral da Start tapte mot Odd Grenland.</p>

Kristiansand 20111030.0-1 til Odd under eliteseriekampen mellom Start og Odd på Sør Arena søndag kveld.Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Foto: Schrøder, Tor Erik

 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

KRISTIANSAND (fvn.no): Start tok imot Odd Grenland på Sør Arena, vel vitende om at kampen måtte vinnes for å holde liv i både tro og håp om å berge plassen i eliteserien.

Og det så da også bra ut: mye folk og god stemning på tribunen, Start styrte det meste av banespill og det snek seg inn en følelse av om at dette kunne gå.

Børven-mål

Men Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er en slu taktisk rev, og lagets hans opptrådte bortimot perfekt i det defensive arbeidet, mens Start slet med å bryte gjennom de 11 fra Skien.

Etter 34 minutters spill fikk Odd Grenland corner. Håvard Storbæk slo til ballen, den landet på hodet til Torgeir Børven, og Odd-spissen satte den i mål bak en utrusende Start-keeper Kenneth Høie, som i ”duell” med Jesper Mathisen så ut til å være på en god gammeldags bærtur.

Resultatet stod seg til pause, og etter pause sto Odd noe høyere i banen og kom mer med i kampen i forhold til 1. omgang hvor Start styrte det meste.

Etter 62 minutter slo det stjernegnister på Sør Arena. Odd kontret på Start, og anført av kristiansanderen Steffen Hagen fosset Odd i angrep. Langs høyresiden fikk Hagen tid til å sikte inn innleggsfoten, og ballen landet på hodet til Håvard Storbæk som prikknikket ballen i hjørnet bak en sjanseløs Kenneth Høie.

En fantastisk kontring som endte med med scoring, tatt ut av læreboka.

Straffemål

Men minutter etter ble det tent et håp hos hjemmefansen. Espen Børufsen sto og ventet på en ball som kom dalende, men ble i stedet lagt i bakken, og dommeren blåste straffe.

Den satte Ole Martin Årst i mål, og noterte seg for sitt 16. seriemål!

(Artikkelen fortsetter)

NYTT HÅP: Ole Martin Årst reduserer for Start (Foto: Scanpix).

Etter Årsts redusering ble kampen mer åpen, og spillet bølget fram og tilbake, før gjestene fra Skien overtok initiativet i matchen.

Start presset og stanget mot Odd de siste ti minuttene, men Fagermos menn forsvarte seg bra, selv om både Årst og Stokkelien hadde sjansen til å sette ballen i mål.

Etter 89 minutter, etter at Odd skjøt i stolpen etter en kontring, lagde Solomon Owello straffe da han felte en Odd-spiller urutinert. Straffen satte Morten Fevang i mål – under Kenneth Høie som nesten klarte å redde.

7813 tilskuere fikk til slutt se Odd vinne 1-3. PS! I morgen møtes VIF og FFK på Ullevaal. Med seier der er FFK et langt skritt nærmere ny eliteseriekontrakt. Taper de er det fortsatt game on.

1-3: Kenneth Høie må plukke nok en ball ut av eget nett (Foto: Scanpix).

Les også

 1. Scheel velger Sogndal eller Lillestrøm

 2. Hareide: - Vi gir bort straffer

 3. Crystal Palace så Hovland

 4. Fagermo: - Nesten perfekt

 5. Gir blaffen i om han blir toppscorer

 6. Sogndal burde avgjort

 7. Viking mistet seieren på overtid

 8. Brann knuste Rosenborg

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Over natten ble denne grus­banen til en perfekt isflate. Hvem som har laget den er et mysterium

 2. Saktegående trafikk og lange køer ved Sinnes

 3. Utforkjøring på svært glatt vei i Eigersund

 4. Da hun ble syk, flyttet familien til hytta. Det ble et lykkelig valg

 5. Han fikk ALS: – Jeg blir levende begravet i min egen kropp

 6. Bilselger til­talt for å ha svindlet over 40 privat­personer, egen arbeids­giver og flere bedrifter