Bayern-sjefen avslører: Takket nei til rekordstort bud fra Manchester United

Karl-Heinz Rummenigge forteller at den engelske storklubben ville punge ut enorm sum for Thomas Müller i fjor sommer.

Robert Lewandowski (f.v), Thomas Müller, Thiago Alcantara og Douglas Costa feirer scoring mot Juventus. Müller kunne endt opp i England i fjor om Louis van Gaal hadde fått viljen sin.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I et intervju med den tyske storavisen Frankfurter Allgemeine Zeuting forteller styreformannen i Bayern München om Louis van Gaal og Manchester Uniteds interesse for den tyske landslagsspilleren Thomas Müller i fjor sommer.

Overgangsrekorden i fotball har Real Madrid, etter at de i 2013 la 86 millioner pund på bordet for Gareth Bales tjenester. Med dagens kurs tilsvarer det en drøy milliard kroner for den tidligere Tottenham-spilleren.

Les også

Nå skal José Mourinho prøve seg som pave

Den rekorden var Manchester United villige til å overgå for å sikre seg Müller, hevder Rummenigge.

— Vi hadde et spinnvilt tilbud fra Manchester United i fjor, men det var ikke tema i ett sekund engang. Vi kunne ha sikret verdensrekorden for høyeste overgang, sier mannen med 95 landskamper for Vest-Tyskland i intervjuet, som er gjengitt av britiske Daily Mail.

Thomas Müller er i tillegg til å være en stor stjerne på ett av Europas beste klubblag, det tyske landslagets fremste målscorer. 26-åringen blir en nøkkelspiller for Die Mannschaft i EM i Frankrike i landets jakt på å følge opp VM-gullet fra 2014.

Les også

United-fansen blir snytt for Mourinhos Old Trafford-debut

I det samme intervjuet avslører også Rummenigge at Bayern hadde planer om å hente Manchester City-stjernen Kevin De Bruyne i samme periode, da belgieren spilte i Wolfsburg, men at midtbanespilleren ble for dyr.

— Overgangssummen pluss lønningen ble på over 800 millioner kroner, så risikoen ble for høy, sier han.

Den tyske storklubben vant både serien og cupen i Tyskland denne sesongen. I Champions League sa det stopp i semifinalen etter to tette oppgjør mot Atletico Madrid. Manageren Pep Guardiola har forsvunnet til England, men er allerede erstattet av den italienske trenerprofilen Carlo Ancelotti.

Les også

Tidligere Chelsea-manager tar over Villa

Også spillerstallen er Bayern München godt i gang med å ruste opp for suksess i 2016/17-sesongen. De har allerede hentet Borussia Dortmunds midtstopper Mats Hummels og det portugisiske stjerneskuddet Renato Sanchez.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Publisert: