Kristoffersen langt bak i Andorra-storslalåmen: – Det funker ikke helt i dag

Avsluttet storslalåmsesongen med 11.-plass.

Henrik Kristoffersen i aksjon i storslalåmrennet i Andorra lørdag. Foto: CHRISTIAN WALGRAM / BILDBYRÅN

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Henrik Kristoffersen avsluttet storslalåmsesongen med en skuffende 11.-plass. Alexis Pinturault tok en suveren seier.

Kristoffersen er regjerende verdensmester i disiplinen og hadde vunnet de to foregående storslalåmrennene i verdenscupen, men klarte ikke å levere varene i årets siste storslalåmrenn.

– Jeg synes ikke kjøringen er så ekstremt dårlig, det bare funker ikke helt i dag, sa Kristoffersen til NRK etter rennet i Andorra.

Alexis Pinturault, som har norsk mor, vant til slutt 2,17 sekunder foran Kristoffersen. Marco Odermatt ble nummer to 0,44 sekund bak, mens Zan Kranjec endte på tredjeplass.

Søndagens slalåmrenn i Andorra avslutter verdenscupen i alpin. Den har Marcel Hirscher allerede vunnet suverent, samt både storslalåm- og slalåmcupen.

  • LEST DENNE? Kristoffersen og skiforbundet sier ja til direktesendt rettssak

Tung start

Rælingen-utøveren fikk en tung start og lå 1,49 sekund bak Pinturault på en foreløpig 9.-plass før finaleomgangen.

– Jeg er rett og slett for dårlig. Det er vel egentlig ikke mer å si enn det, sa Kristoffersen til NRK etter første omgang.

Avstanden økte ytterligere i finaleomgangen, og Kristoffersen måtte se langt etter pallplass. 24-åringen ble til slutt nummer elleve.

– Jeg kjørte med helt andre plater, bindinger og sko, det funket i alle fall ikke. Man må tørre å prøve og feile, opplyste Rælingen-utøveren.

Ingen klarte å gjøre noe med Pinturault som tok sin andre verdenscupseier for sesongen. Den forrige kom i kombinasjon i februar.

Kristoffersen var derimot ikke den eneste favoritten som skuffet. Marcel Hirscher har slitt mot slutten av sesongen og endte på 6.-plass, 1,74 sekund bak Pinturault.

Norsk skuffelse

Heller ikke de øvrige nordmennene fikk det til å klaffe i Andorra.

Leif Kristian Nestvold-Haugen tapte mye tid på slutten og var 1,95 bak Pinturault etter første omgang. I finaleomgangen brukte 31-åringen 0,01 sekund mer enn Kristoffersen, men den samlede tiden holdt til en 15.-plass for Bærum-utøveren, som til slutt endte 2,64 sekunder bak Pinturault.

Rasmus Windingstad gikk litt for aggressivt og tapte mye tid i svingene og på flaten i første omgang. 25-åringen lå 2,61 sekund bak Pinturault etter første omgang, men avstanden økte ytterligere i finaleomgangen. Den endelige avstanden opp til seiersherren lød på 2,94 sekunder.

Tiden resulterte i en 18.-plass for Windingstad.

(©NTB)

Publisert:
  1. Alpint
  2. Henrik Kristoffersen

Mest lest akkurat nå

  1. Full stopp i massevaksineringen i Stavanger

  2. Slåsskamp utenfor Beverly i Stavanger. Mann i 30-årene kjørt til legevakt

  3. Byantikvaren i Sandnes håper denne eiendommen tas vare på. Det er det en spesiell grunn til

  4. 50 skjeletter, en gris, 12 mynter, en blyplombe, et gravkammer, sigaresker, ølkorker og ganske mange spørsmålstegn har dukket opp under domkirkegulvet

  5. Midt i pandemien som la kulturlivet brakk, kom legane med ein urovekkande beskjed

  6. Sandnes sto på listen over kommuner som ikke må gi fra seg vaksinedoser. Nå er de tatt vekk fra listen