Kristoffersen langt bak i Andorra-storslalåmen: – Det funker ikke helt i dag

Avsluttet storslalåmsesongen med 11.-plass.

Henrik Kristoffersen i aksjon i storslalåmrennet i Andorra lørdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Henrik Kristoffersen avsluttet storslalåmsesongen med en skuffende 11.-plass. Alexis Pinturault tok en suveren seier.

Kristoffersen er regjerende verdensmester i disiplinen og hadde vunnet de to foregående storslalåmrennene i verdenscupen, men klarte ikke å levere varene i årets siste storslalåmrenn.

– Jeg synes ikke kjøringen er så ekstremt dårlig, det bare funker ikke helt i dag, sa Kristoffersen til NRK etter rennet i Andorra.

Alexis Pinturault, som har norsk mor, vant til slutt 2,17 sekunder foran Kristoffersen. Marco Odermatt ble nummer to 0,44 sekund bak, mens Zan Kranjec endte på tredjeplass.

Søndagens slalåmrenn i Andorra avslutter verdenscupen i alpin. Den har Marcel Hirscher allerede vunnet suverent, samt både storslalåm- og slalåmcupen.

  • LEST DENNE? Kristoffersen og skiforbundet sier ja til direktesendt rettssak

Tung start

Rælingen-utøveren fikk en tung start og lå 1,49 sekund bak Pinturault på en foreløpig 9.-plass før finaleomgangen.

– Jeg er rett og slett for dårlig. Det er vel egentlig ikke mer å si enn det, sa Kristoffersen til NRK etter første omgang.

Avstanden økte ytterligere i finaleomgangen, og Kristoffersen måtte se langt etter pallplass. 24-åringen ble til slutt nummer elleve.

– Jeg kjørte med helt andre plater, bindinger og sko, det funket i alle fall ikke. Man må tørre å prøve og feile, opplyste Rælingen-utøveren.

Ingen klarte å gjøre noe med Pinturault som tok sin andre verdenscupseier for sesongen. Den forrige kom i kombinasjon i februar.

Kristoffersen var derimot ikke den eneste favoritten som skuffet. Marcel Hirscher har slitt mot slutten av sesongen og endte på 6.-plass, 1,74 sekund bak Pinturault.

Norsk skuffelse

Heller ikke de øvrige nordmennene fikk det til å klaffe i Andorra.

Leif Kristian Nestvold-Haugen tapte mye tid på slutten og var 1,95 bak Pinturault etter første omgang. I finaleomgangen brukte 31-åringen 0,01 sekund mer enn Kristoffersen, men den samlede tiden holdt til en 15.-plass for Bærum-utøveren, som til slutt endte 2,64 sekunder bak Pinturault.

Rasmus Windingstad gikk litt for aggressivt og tapte mye tid i svingene og på flaten i første omgang. 25-åringen lå 2,61 sekund bak Pinturault etter første omgang, men avstanden økte ytterligere i finaleomgangen. Den endelige avstanden opp til seiersherren lød på 2,94 sekunder.

Tiden resulterte i en 18.-plass for Windingstad.

(©NTB)

Publisert:
  1. Alpint
  2. Henrik Kristoffersen

Mest lest akkurat nå

  1. Sira Kvinas største magasin er mer enn halvert. Nå ses villreinens gamle trekkvei

  2. Birgitte-saken: For­svarerne krever at politiet leter etter flere DNA-spor på strømpe­buksen

  3. – Aftenbladets forside er ikke avisen verdig

  4. Politiet etterforsker truck-ulykke

  5. Politiet tror husbrannen på Stokka startet i søppeldunk

  6. Hollywood-stjerne kan bli Texas-guvernør