– Det har vært en god sesong, men den kan bli fantastisk

Chelsea-manager Antonio Conte har muligheten til å ta sitt lag til «The double» i sin første sesong i England.

Chelsea-manager Antonio Conte vant ligaen med Chelsea. Til lørdag kan han ta «The double» med seier i FA-cup finalen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Jeg sier til spillerne at det har vært en god sesong, men at den kan bli fantastisk hvis vi vinner FA-cupen, sa Chelsea-manager Antonio Conte på en pressekonferanse før lørdagens FA-cup finale mot Arsenal.

Klubben er i seiersrus etter å ha løftet Premier League-trofeet sist helg, men Conte har advart sine spillere om at de må være skjerpet.

– Vi må ikke gå i fella og tro at sesongen er over, sier Conte, som har muligheten til å ta «The double» i sin første sesong som manager i England.

Han la til at det er viktig at spillerne har den rette motivasjonen til kampen.

Les også

«20-årsfeiringen ble verre enn noen kunne forutse, Arsène. Det er slutt nå!»

– Emosjonelt

En som ikke vil ha problemer med å motivere seg er tidligere Arsenal-spiller Cesc Fàbregas, som lørdag trer på seg den blå Chelsea-drakten.

– Det blir emosjonelt. Arsenal er en klubb i hjertet mitt, og det vil den alltid være, sa spanjolen som spilte i Arsenal fra 2003–2011.

– Men som profesjonell må man legge det til side. Forhåpentligvis kan vi vinne «The Double», det ville vært fantastisk, sier 30-åringen.

Hans lagkamerat i Chelsea, Victor Moses, tror Arsenal vil gi alt siden de har noe å bevise etter å ha havnet på femteplass i ligaen.

– Men vi skal stoppe dem, for vi vil ha «The double», sier Moses.

Øyeblikket

Chelsea-manageren minnes øyeblikket som ble en vendepunkt for Chelseas sesong. I september i fjor hadde finalemotstander Arsenal nettopp slått Chelsea 3-0, og de blå lå som nummer åtte på tabellen. Etter dette la Conte om til 3-4-3, og tok 83 av 96 mulige poeng, inkludert 3–1 seieren over Arsenal i februar.

Mot slutten av sesongen gikk også Arsenal over til samme formasjon, noe som førte til at de vant sju av de åtte siste seriekampene.

Skadefritt

Mens Arsenal har et skadeskutt mannskap, har Chelsea-manager ett skadefritt mannskap å velge mellom. Årets manager (Antonio Conte) kan med det også bruke Årets spiller, N'Golo Kante, som er tilbake etter skaden han fikk mot Watford.

Arsenal har store problemer med å stable sammen et solid forsvar etter at Laurent Koscielny og Gabriel er uaktuelle, mens Shkodran Mustafi og Kieran Gibbs er usikre på grunn av sykdom og skade.

– Skuffende

Mens Chelsea har vunnet og vunnet, har Arsenals sesong vært preget av usikkerhet og protester fra fansen. Ingen vet hva som skjer med kontraktene til stjernene Alexis Sánchez og Mesut Özil, samt Arsène Wenger- som alle er på utgående kontrakter. I tillegg har det vært høylytte protester fra supporterne som ønsker Wengers avgang og utskiftninger i styret.

Chelsea vant ligaen, mens Arsenal havnet utenfor topp-fire. Det betyr at mesterligaen for første gang på 20 år sparkes i gang uten Arsenal neste sesong.

– Det var skuffende å komme på femteplass. Men vi har gitt oss selv muligheten til å vinne et trofe, som er hva det handler om i fotball. Vi skal gi alt for å klare det, sa Arsenal-spiller Alex Oxlade-Chamberlain på en pressekonferanse før kampen.

Rekord

Historiens 136. FA-cup finale spilles på Wembley Stadium lørdag klokken 18.30. Etter kampen sitter enten Chelsea eller Arsenal-manageren igjen med sin sjuende FA-cup tittel. Vinner Wenger, blir han med det den mestvinnende manageren i FA-cupens historie.

Tar Wenger sitt sjuende, tar Arsenal sin tittel nummer 13 – som vil føre klubben på toppen av listen over vinnere av verdens eldste fotballturnering.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk