Den svenske stjernen om FIS-forslagene: – Det er ikke seriøst. Jeg fatter ikke hvordan de tenker

Calle Halfvarsson slakter endringsforslagene i langrenn.

Calle Halfvarsson fikk deler av forrige sesong ødelagt av sykdom, men er godt forberedt til OL-sesongen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Skiathlon strykes for både kvinner og herrer. Klassisk sprint forsvinner. Jaktstarten blir på 30 kilometer for menn og 15 kilometer for kvinner. Og man skal gå lagsprint med en utøver av hvert kjønn. Og det kan gjerne legges inn elementer av skicross i sprintene, som for eksempel hopp.

Les også

Det nye forslaget gjør OL-vinneren oppgitt: – Da kan vi like godt kle oss ut også

Det er forslagene som ble lagt frem under FIS sitt høstmøte i Zürich i forrige uke. Avgjørelsen skal bli tatt på Fis-kongressen i mai, og kan bli innført til VM i Seefeld i 2019.

Men forslagene har fått skarp kritikk fra langrennsmiljøet. I går gikk verdens beste sprinter på kvinnesiden, Maiken Caspersen Falla, ut og slaktet forslagene, og i dag følger svenskenes Calle Halfvarsson opp.

– Det er jo ikke seriøst. Jeg kan ikke fatte hvordan de tenker. De testet jo et hopp i verdenscupsprinten i Quebec, men det var bare tullete. Jeg har aldri sett noe så idiotisk, sier Halfvarsson til Expressen.

Les også

Vegard Ulvang varsler store endringer i VM og OL: Klassisk sprint og skiathlon kan forsvinne

Halfvarsson deltok ikke i løpet, men så på løpet på tv. Eller i alle fall deler av løpet. Han synes det så pinlig ut, og måtte slå av tv-en.

– Det er barnegreier, som de kan holde på i Kalla Anka-cup (ungdomskonkurranse). Det burde Fis forstå selv. Men åpenbart er de ikke så smarte, sier Halfvarsson til Expressen.

Han mener at det virker som om Fis har panikk for at de har mistet publikum, men mener selv at de bør se andre steder enn det de gjør i forslagene sine. Han vil at de skal se mot skiskytingen, hvor man legger konkurransene til steder man vet det vil komme mye publikum.

Les også

Øystein Pettersen: – Jeg begynner jo å bli gammel og livredd, men om vi snakker små hopp er det greit

Men det er likevel ikke alle av forslagene som får strykkarakter fra svensken. Han mener det kan være fornuftig å kutte ut skiathlon, og erstatte det med jaktstart.

Men ifølge Vegard Ulvang, leder for Fis' langrennskomité, er det absolutt sannsynlig at endringsforslagene blir vedtatt. Ifølge Ulvang kom det frem at man vil droppe 30/15 km fellesstart med skibytte (skiathlon) og isteden innføre 30/15 km jaktstart med utgangspunkt i resultatlisten fra 15/10 km intervallstart.

Publisert: