Vardys bortemål holder liv i kvartfinaledrømmen til Leicester

Sevilla utklasset Leicester og burde avgjort kampen om kvartfinaleplass i mesterligaen, men vant bare 2-1.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Sevilla har vunnet europaligaen de tre siste årene, men har aldri tatt seg videre fra mesterligaens åttedelsfinale. Klasseforskjellen som åpenbarte seg mellom lagene i onsdagens hjemmekamp vitner om at den barrieren bør brytes i år.

Les også

To innbytterne avgjorde for Juventus

Sevilla, her ved Stevan Jovetic, var best i det meste mot Leicester og Danny Simpson, men vant bare 2-1. Foto: Miguel Morenatti, AP / NTB scanpix

Likevel kan sjansesløsingen bli kostbar. Sevilla burde ledet mye mer enn 2-0 da Vardy omsatte Leicesters første sjanse i scoring i det 73. minutt.

Bare en strålende Kasper Schmeichel i Leicester-målet holdt gjestene inne i kampen. Dansken hadde aldri sluppet inn et mesterligamål før onsdag, men selv ikke han kunne frede målet mot overmakten.

Han gjorde det lenger enn noen kunne forlange, og tok blant annet et straffespark fra Joaquín Correa i fast grep i første omgang, men i det 25. minutt var han sjanseløs.

Les også

Det meste har gått galt etter seriegullet, men nå øyner Leicester FA-cupsuksess

Perfekt innlegg

Hjemmelagets offensive venstreback Sergio Escudero gjenvant ballen høyt på banen og satte opp Samir Nasri for et raid i feltet. Så fikk han ballen igjen og slo et helt fantastisk innlegg som skrudde rett på pannen til Pablo Sarabia.

Christian Fuchs feilet totalt da han prøvde å hoppe opp for å klarere, og Sarabia stanget ballen stolpe-inn i lengste hjørne.

Den engelske seriemesteren så ut som det Leicester er i år, et bunnlag i Premier League. Vertene så ut som det Sevilla er, et topplag i La Liga. Ute på banen var det rått parti.

Leicester-kaptein Wes Morgan var en okse i en porselensbutikk da han meide ned Correa etter at Sevilla-spilleren danset rundt ham i feltet. Heldigvis for Leicester fortsatte den dårlige straffeskytingen i mesterligaen. Skuddet var svakt, og etter 40 mesterligastraffer denne sesongen har fortsatt bare 24 gått i mål.

Les også

Leicester-marerittet fortsetter: Tapte bunnkampen mot Swansea

Lynnedslag

Correa skulle likevel ikke gå målløs av banen. I det 62. minutt tok Stevan Jovetic ned en langpasning og dro på seg tre Leicester-forsvarere. Han holdt på ballen og dyttet den til en helt fri Correa, som fyrte den i mål.

Schmeichel, som holdt nullen i alle de fire mesterligakampene han spilte i gruppespillet, var sjanseløs igjen.

Hadde det ikke vært for alle danskens redninger, kunne det stått 5-0 eller mer til et hjemmelag som var best i alt unntatt keeperspill. Men i det 73. minutt slo lynet plutselig ned på motsatt side av banen. Danny Drinkwater ble spilt fram av Demarai Gray og slo et perfekt innlegg som Vardy fikk foten på inne i feltet. Dermed sto det 2-1, og det betyr at en 1-0-seier i returkampen vil sende Claudio Ranieris menn videre.

(©NTB)

Publisert: