Vant sitt første maraton i Tromsø

Frew Zenebe Brkineh (32) har bodd i Norge i åtte år. I dag vant han sitt første maraton.

VANT: Frew Zenebe Brkineh.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Brkineh som opprinnelig er fra Etiopia, men har bodd i Stavanger de siste årene og løper for Sandnes Friidrettsklubb, klokket i mål på meget sterke 2.26,30, noe som holdt til klar seier og 15.000 kroner i pengepremie.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg løp på 2.28 på Oslo maraton i fjor, men i år var jeg skadefri, så da var det bare gøy, sier Frew Zenebe Brkineh til iTromsø.

Hentet igjen etter 38 km

Brkineh var så glad for seieen at han tok en ekstra runde tilbake og takket tilskuerne i Tromsø og tok bilder og jublet.

– Jeg er bare kjempeglad, sier 32-åringen.

Litt tyngre var det for Okubamichael Fissehatsion som opprinnelig er fra Eritrea og løper for Tjalve. Han ledet til det gjensto i overkant av fire kilometer.

– Jeg er fornøyd. Det er første gang jeg løper et maraton og jeg løp alene til 38 kilometer, men så kom han (Frew Zenebe Brkineh, red.anm:) bak meg og jeg stivnet ganske kraftig. Han har god erfaring med dette. Neste år skal jeg på høydeopphold og trent bedre, så da kommer jeg kanskje tilbake til Tromsø, sier Fissehatsion.

Les også

«Rush»: - Jeg kommer aldri til å løpe under 40 minutter

Overrasket damevinner

Dameklassen ble vunnet av tyske Nina Kreisherr. Hun kom i mål på tiden 3.00,32.

– Jeg er faktisk veldig overrasket. I fjor var vinnertiden på 2.46 og jeg planla å løpe på 03.04, så jeg trengte en del hell og jeg hadde definitivt i dag, sier Kreisherr.

VANT: Nina Kreisherr.

Dette var den tyske 33-åringen sitt fjerde maraton.

– Halvveis hadde jeg løpt mitt raskeste halvmaraton noensinne på 1.26, så det var definitivt ikke et bra disponert løp, flirer Kreisherr, som kom i mål samtidig som kjæresten Oliver Altorfer.

– Det var faktisk ikke planlagt. Han hadde planlagt å løpe på 03.15 og jeg ville løpe litt raskere, så det var tilfeldig, men det var fint. Du må også sørge for å takke publikum. Det var bare en fantastisk reise å løpe her oppe og publikum var helt enormt, så jeg vil takke både dem og hele byen Tromsø, sier Keisherr.

– Jeg er veldig stolt av kjæresten min, at hun vant dameklassen, og sier meg enig, dette var bare en fantasisk opplevelse, sier Altorfer.

Publisert:
 1. Eritrea
 2. Etiopia
 3. Tromsø
 4. Midnight Sun Marathon

Mest lest akkurat nå

 1. Dekk­grossist fra Sand­nes run­der milli­arden – kjøper opp svensk sel­skap

 2. Slakter spesielt to Viking-spillere: – Ikke levert i nærheten

 3. Hyl­gråt da Viking-drøm­men ble knust. Nå er han proff i ut­landet

 4. Moped­ulykke i Eiger­sund – lettere skadet

 5. Slukket brann i party­telt før det spred­te seg til hus

 6. Archer kjøper halv­parten av islan­dsk sel­skap for 80 millioner