Høgmo før playoff-kampene: - Handler om å ha en plan B, C, D og E

Alle Per-Mathias Høgmos medhjelpere har vært i sving for å kartlegge Norges playoff-motstander.

LANDSLAGSSJEF: Per-Mathias Høgmo har forberedt seg på best mulig måte foran kampene mot Ungarn (arkivfoto).
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ULLEVAAL (Aftenposten): Om tre dager skal Norge legge grunnlaget for EM-spill neste sommer. Da venter Ungarn på Ullevaal til den første av to playoff-kamper.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier til Aftenposten at Norges motstander er blitt grundig analysert etter at trekningen ble klar for tre uker siden.

— Vi har sett alle Ungarns kamper. Jarl Torske har sett kampene i hovedsak med et dødballperspektiv, Martin Foyston har sett samtlige kamper og trukket ut essensen av det, Jordi González har sett enkelte kamper, mens jeg ser alle kampene og trekker ut det jeg mener er viktig, sier Høgmo til Aftenposten.

Samles i dag

Mandag samles spillerne på landslagets base på Lillestrøm. Klokken 19 trener laget på Lillestrøms hjemmebane Åråsen, før det tirsdag og onsdag blir trening på kamparenaen, Ullevaal stadion. Alle de tre treningene før torsdagens kamp er åpen for media kun de 15 første minuttene. Resten av tiden vil Høgmo & co. ha for seg selv.

— I dag er det blitt sånn at lagene stort sett vet alt om hverandre, gjennom de verktøyene som finnes på analysebiten.

- Hva synes du om det?

— Det gjør jo bare at det er viktig å utnytte den muligheten man har til å analysere. Og så er det viktig å sile ut den informasjonen man sitter på. Vi har hovedfokus på oss selv, det er det dette handler om til syvende og sist. Hvordan vi kan være best mulig forberedt til å gå seirende ut av disse to kampene, gjennom å vite det vi gjør om motstanderen. Men det handler også om å ha en plan B, C, D og E. Vi har spillere i troppen som kan snu et kampbilde, forklarer Høgmo.

Les også

Markus Henriksen med sitt sjuende mål for sesongen

Les også

Ødegaard frisk for Castilla

Les også

Berget viste målform før Ungarn-kampen

Kjenner styrkene og svakhetene

Ungarn var selve drømmemotstanderen for Norge. Det beste vi kunne få, ble det sagt etter at trekningen var klar.

Men Høgmo advarer mot å tro at dette går av seg selv.

— Det er et godt organisert lag, de er fysisk robuste, sterke på dødball, og har en del veldig rutinerte spillere. Vi vet aldri hvordan spill og motspill blir til slutt, men vi er trygge på at vi kjenner Ungarns styrker og svakheter. Vi har sett dem i samtlige kamper og kjenner mye folk som vi snakker med, sier Norges landslagssjef.

Han trekker på skuldrene når han får spørsmål om det å avslutte på bortebane. Det er uinteressant all den tid Norge spiller hjemme først. Det får man ikke gjort om igjen.

Vil ikke risikere for mye

Men de som tror Norge kommer til å kaste alle mann i angrep på Ullevaal for å sikre et gunstig utgangspunkt før returen i Budapest søndag kveld, tar feil.

— Balanseprinsippet blir viktig. Vi ønsker å gå ut på Ullevaal og spille vårt spill. Men med bortemålsregelen handler det om å ikke gi fra seg for mye. Der må det være en balanse. Samtidig har vi hatt noen gode opplevelser i det siste, når vi har fått til spillet vårt. Vi gleder oss, sier Høgmo.

Ullevaal stadion er utsolgt. Det betyr rundt 27.000 tilskuere i ryggen.

Publisert: