28-åring tar over Bundesliga-klubb - blir tidenes yngste

Blir tidenes yngste hovedtrener i den tyske toppdivisjonen når han overtar Tarik Elyounoussis klubb.

Julian Nagelsmann blir tidenes yngste hovedtrener i tysk Bundesliga.
 • Magnus Wikan
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det har vært en tøff sesong for tyske Hoffenheim. Tarik Elyounoussis klubb sliter i bunnen av Bundesliga, og har nå syv poeng opp til trygg grunn.

Vondt ble til verre denne uken, da 63 år gamle Huub Stevens trakk seg som klubbens hovedtrener av helsemessige årsaker. Nederlenderen, som tok over Hoffenheim i oktober, er blitt diagnotisert med hjertearytmi, og må muligens på operasjonsbordet.

 • VIDEO: Her kaster Dortmund-supporterne tennisballer inn på fotballbanen

Mens Stevens tar en pause fra fotballen for å få orden på helsen, har Hoffenheim sin fulle hyre med å få orden på problemene på banen.

Mannen som har fått ansvaret for å gjøre det, er 28 år gamle Julian Nagelsmann. Trenertalentet, som tidligere trente klubbens U19-lag, blir dermed tidenes yngste hovedtrener i tysk Bundesliga.

— Stor oppgave

— Det er en stor oppgave, selvfølgelig. Og situasjonen vi er i, gjør den bare enda vanskeligere. Men jeg ser frem mot å jobbe med laget, sier Nagelsmann ifølge The Guardian.

Det var fra før planlagt at Nagelsmann skulle ta over blåtrøyene etter sesongen, men ettersom Stevens gikk av, vil han allerede nå få sin ilddåp.

— Vi har et ansvar overfor klubben og folkene som er engasjert i den. Sammen med Julian, har vi gått nøye gjennom alle risikoer og bestemt oss for at det beste for ham vil være å starte tidligere enn planlagt. Han er klar og kan gi laget en ny giv, sier Hoffenheim-direktør Dr. Peter Görlich.

Nagelsmann forventes å avslutte trenerutdannelsen sin i løpet av de neste ukene, og Det tyske fotballforbundet har godkjent ansettelsen.

28-åringen spilte aldersbestemt fotball for 1860 München og Augsburg, men ble tvunget til å avslutte karrieren tidlig grunnet kneproblemer. Nagelsmann ble derfor en del av trenerapparatet i Augsburg, hvor han jobbet under nåværende Dortmund-trener Thomas Tuchel.

Les også

 1. Berisha og Salzburg til semifinale

 2. Premier League-profil sparket etter overgrep mot mindreårig

 3. Her kaster Dortmund-supporterne tennisballer inn på fotballbanen

Publisert:
 1. Tysk fotball
 2. Tarik Elyounoussi
 3. TSG 1899 Hoffenheim

Mest lest akkurat nå

 1. – Unødig mange tar PCR-test

 2. Taliban kommer til Oslo søndag

 3. 950 nye smittede på Nord-Jæren

 4. – Vi kjøpte dette som dødsbo i 2013. Da var det et ordentlig oppussingsobjekt.

 5. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

 6. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten