Brann slo trenerløse Sandefjord og økte luken til konkurrentene

Lars Arne Nilsens menn surfer videre på tabelltopp.

SERIELEDERE: Peter Orry Larsen scoret kampens eneste mål da Brann slo Sandefjord 1-0 borte.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

SANDEFJORD - BRANN 0–1

Sandefjord-laget maktet ikke å heve seg etter at klubben kvittet seg med Magnus Powell som hovedtrener. Søndag ble det 0-1-tap hjemme mot Brann i Eliteserien.

Powell fikk bare lede Sandefjord i seks seriekamper før det var slutt.

Geir Ludvig Fevang og Shaun Constable ledet laget i hjemmekampen mot Brann søndag, men heller ikke de maktet å føre klubben fra hvalfangerbyen til en seier på det øverste nivået i Norge.

– Det ble en kamp slik vi på mange måter hadde forutsett med mange dueller, andreballer og lite finspill på en sleip bane. Det var avgjørende å være på i alle situasjoner, sa vikarierende hovedtrener Geir Ludvig Fevang til NTB etter kampslutt.

Les også

Blytung smell for Molde og Ole Gunnar Solskjær

Utnyttet en feil

Ingen av de to lagene spilte sprudlende god offensiv fotball før pause, men kun fem minutter ut i annenomgang sprakk nullen for Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen.

Brann-laget vant ballen etter en feil i Sandefjord-forsvaret, og Gilbert Koomson satte farten ned mot kortlinjen før han serverte Peter Orry Larsen som plasserte ballen i mål.

– Vi tok først og fremst tre poeng, men det var ingen all verdens kamp. Vi var ikke kjempegode til tross for at vi vant fortjent, sa målscoreren etter kampen.

SCORET: Peter Orry Larsen ble Branns matchvinner mot Sandefjord.
Les også

Grov keepertabbe førte Rosenborg opp på sølvplass i Eliteserien

SF slet med å skape det helt store foran egne supportere, og Henrik Kjelsrud Johansen kunne fort doblet for Brann etter 75 minutter da han furte til på direkten. Skuddet gikk imidlertid via Lars Grorud og endte i klypene til Holmen Johansen.

13.-plass

Brann fortsatte å skape det som var å snakke om sjanser, og etter 82 minutter ble Koomson servert ballen etter en håpløs pasning av SFs Joackim Olsen Solberg. Til slutt endte ballen hos

Kristoffer Barmen, men midtbanespilleren satte ballen over mål.

Orry Larsens 1-0-scoring var imidlertid med enn nok til å sikre borteseieren, og Brann topper nå Eliteserien med 19 poeng, fem poeng foran Rosenborg, som slo Strømsgodset 1–0 i Drammen i kveldskampen søndag.

For Sandefjord fortsetter nedturen, og laget har nå fem poeng på 13.-plass.

(©NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk