Sveits med spinnvill snuoperasjon mot Belgia

Alt håp så ut til å være ute. Så våknet hjemmelaget.

Haris Seferovic (i midten) ble den store helten mot Belgia.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Sveits - Belgia 5–2

Belgia ledet tidlig 2-0 borte mot Sveits og så ut til å cruise inn til gruppeseier i nasjonsligaen, men så våknet sveitserne og ga seg ikke før det sto 5-2.

Før søndagens gruppefinale i Luzern hadde Belgia kun tapt én gang på sine 31 siste oppgjør, og det var i semifinalen mot Frankrike i årets VM. Nummer én på FIFA-rankingen var ute etter å sikre gruppeseieren, men på nærmest mirakuløst vis snudde Sveits 0-2 til hele 5-2.

Dermed vant sveitserne gruppe 2 i A-divisjonen i nasjonsligaen. Det betyr også at de går videre til semifinalene som spilles i juni neste år.

Hazard-dobbel

Allerede etter 66 sekunder kom kampens første scoring. Nico Elvedi i Sveits-forsvaret bommet fullstendig på en tversoverpasning i egen 16-meter. Thorgan Hazard snappet opp ballen og hadde ingen problemer med å sette inn 1-0.

Kvarteret senere kom Belgia på en kontring da Hazard fikk ballen ute på høyresiden. Borussia Mönchengladbach-angriperen tok med seg ballen i stor fart og fra 16-meteren skjøt han via Gladbach-kollegaene Elvedi og keeper Yann Sommer i lengste hjørne.

Thorgan Hazard (til venstre) scoret to mål til ingen nytte. Her feirer han ett av dem med storebror Eden.

Med 2-0 så belgierne komfortable ut, men etter 25 minutter spilt smalt det andre veien. Først ut var Ricardo Rodríguez, som enkelt ekspederte en straffe i mål bak Thibaut Courtois.

Ellevill snuoperasjon

Sveitserne presset høyt og etter 39 minutter fikk de igjen lønn for strevet. Rodriguez slo inn i til Liverpool-spiller Xherdan Shaqiri, som headet på tvers til Haris Seferovic. Benfica-angriperen satte enkelt inn utligningen.

To minutter før pause var snuoperasjonen et faktum. Edimilson Fernandes fikk ballen på høyrekanten, spilte 45 grader ut til Seferovic, som på vakkert vis plasserte ballen i lengste hjørne. Det var hans 16. landslagsscoring på 59 kamper.

Med scoringen fikk sveitserne enda mer blod på tann og øynet håpet om gruppeseier. Én scoring til ville dytte Belgia ned fra tabelltoppen. Etter 61 minutter skrudde Shaqiri inn fra høyre, og hvem andre enn Elvedi, som tabbet seg ut ved 0-1-scoringen, var frampå og stusset inn 4-2.

Fem minutter før slutt ble Seferovic kampens store helt da han nikket inn 5-2 og scoret sitt første hattrick i landslagstrøya.

Island rykket ned fra gruppa til B-divisjonen med null poeng og -12 i målforskjell.

(©NTB)

Publisert: