Kalvenes: – Burnley er et godt klubbvalg

Christian Kalvenes spilte to sesonger for Burnley. Han tror Fredrik Ulvestad kommer til rett klubb.

OPPRYKK: Christian Kalvenes og Mike Duff jubler for seier i sekundene etter at opprykksfinalen mot Sheffield United på Wembley var avblåst i 2009.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Kalvenes hadde ikke fått med seg nysigneringen da bt.no nådde ham tirsdag.

– Et velkommen til Burnley er først og fremst et velkommen til kampen for tilværelsen. Burnley har spilt veldig bra denne sesongen, men de har ikke fått nok poeng. Det hjelper ikke med uavgjort borte mot Chelsea, når du taper hjemme for Swansea i neste kamp, sier Kalvenes.

Selv var han med på opprykk fra Championship til Premier League og de første månedene i toppdivisjonen med Burnley. Klubben har ikke forandret seg så mye siden «Kalven» forlot den for fem år siden.

– I England er kampen om å få spille viktig. Slikt sett er det en stor fordel at Ulvestad kommer til en klubb med liten stall. Det har jeg alltid likt, for da føler alle spillerne at de ikke er så langt unna å få spille. Stort sett er du alltid et gult kort eller en skade unna plass på laget, sier Kalvenes.

Tjærnås: – Spennende

Fotballekspert Lars Tjærnås gleder seg til å se hva Ulvestad får utrettet i den burgunder Burnley-drakten.

– Dette er uansett et spennende og en sjelden overgang. Å gå direkte fra Norge til Premier League er blitt et stadig høyere hinder. Det som avgjør om det er en god overgang, bestemmes av én faktor; spilletid, sier Tjærnås.

Han tror likevel det blir en tøff kamp for Ulvestad fremover.

– Jeg har sans for Ulvestad. Han har energi, ferdigheter og holdninger til å komme langt. Jeg blir likevel imponert om han etablerer seg fast i løpet av kort tid. Gjør han set, er det ikke bare en god overgang for ham, men også for norsk fotball, sier Tjærnås.

Les også

Ulvestad klar for Premier League

Få endringer på laget

TURF MOOR: Dette er Fredrik Ulvestads nye hjemmebane. Ikke verst.

Burnley-manager Sean Dyche liker å gjøre få endringer på laget. Tidligere i sesongen spilte Burnley ni kamper på rad med samme startellever.– Han holder på de han har. Det kan selvsagt være en fordel og en ulempe, men den lille stallen gjør at du likevel ikke er langt unna, og at du ofte må forberede deg på kamp, sier Kalvenes.

Hans vei til Burnley gikk via skotsk fotball og Dundee United. Ulvestad kommer unn, uten akklimatisering til britisk fotball.

– Uavhengig av om Burnley neste sesong spiller i Premier League eller Championship kommer Ulvestad til en fin klubb i en tøff liga. Championship er en av de beste og tøffeste ligaene i verden. Det er landslagsspillere på alle lagene og mange fantastiske fotballspillere. Det er en mye at det i Championship bare er lange baller. Det eneste er at alle lagene har en stor, sterk mann fremme, slik at de kan spille slik, hvis de må, sier Kalvenes.

En annen viktig sak er at proffkontrakt med Burnley kan åpne mange dører lenger fremme i karrieren.

– Han kan fort bli plukket opp av andre klubber. Det er mange muligheter, sier Kalvenes.

– Et eventyr

Burnley er en fin klubb, men ingen fin by. Derfor er det ingen spillere i klubben som faktisk bor i byen.

– Det er bare dem som er oppvokst i klubben og byen som bor der, sier Kalvenes.

Å finne et fint sted å være blir det minste problemet, lover Kalvenes.

– Der er mange muligheter. Innenfor en times kjøring har du både Manchester, Leeds og Liverpool. Det er alltid noe å gjøre på. Det ligger flere småsteder mellom Burnley og Manchester, og det er stort sett der spillerne bor. Det gjorde jeg også. Manchester er en veldig fin by å bo nært. Alt du måtte ønske å gjøre på kan du finne der. Det eneste problemet er at du kan miste litt fokus. Det gjelder å ikke glemme hvorfor du er blitt god, sier Kalvenes.

Det Ulvestad i hvert fall må venne seg til er å spille på store arenaer foran mange seter.

– Det er stadioner med kapasitet på 20.000, 30.000 og 40.000. Stadioner som får plass til hele norske byer. Det er en mektig opplevelse, sier Christian Kalvenes.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk