Fikk meldinger fra VM-leiren etter Hegerberg-kritikk

Etter at Martin Ødegaard (20) kastet seg inn i konflikten mellom Ada Hegerberg (23) og NFF, mottok spillerne på herrelandslaget meldinger fra Frankrike.

Martin Ødegaard og de andre spillerne på herrelandslaget mottok tekstmeldinger fra landslagskvinnene etter at Ødegaard kritiserte Ada Hegerberg på Instagram.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

ULLEVAAL STADION: Det avslørte Håvard Nordtveit (28) på herrelandslagets pressekonferanse i torsdag.

Nærmest samtidig som landslagskvinnene ikke ønsket å si stort om den åpne konflikten mellom to av Norges største idrettsprofiler, møtte en langt mer pratsom Nordtveit pressen på Ullevaal.

– Vi er ett lag. I løpet av de timene som har gått etter at han publiserte så har vi fått en del støtteerklæringer fra jentene som sitter der nede og forbereder seg til et sluttspill. Jeg tror det var viktig det Martin gjorde, og det var derfor jeg postet det han sa, forklarte Nordtveit.

Da den Hoffenheim-eide midtstopperen fikk spørsmål om å utdype hva støtteerklæringene gikk ut på svarte han kort at de «fikk meldinger».

Selv om Nordtveit, så langt, er den eneste spilleren på herrelandslaget som har gått offentlig ut og støttet Ødegaards utspill, er han overbevist om at hele laget står bak unggutten.

– Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er nokså sikker på at de fleste i denne troppen er bak Martin i denne saken, sa Nordtveit.

Da han fikk spørsmål om hvordan situasjonen vil påvirke landslagene, valgte Nordtveit å trekke frem fotballandslagets slagord «sterkere sammen».

– Det er et slags bevis på at vi står sammen som én gruppe. Selv om du er på herre- eller kvinnelandslaget så støtter vi oppunder hverandre. Vi er «sterkere sammen». Det er derfor vi bruker det slagordet.

Håvard Nordtveit valgte å dele Martin Ødegaards Instagram-melding rettet mot Ada Hegerberg. Torsdag forsvarte han landslagskollegaens utspill.
Les også

Mer Hegerberg-støy like før VM: – Vi er godt forberedt. Det er ingen overraskelse.

Landslagssjefen ikke overrasket

Til stede på pressekonferansen, som i all hovedsak handlet om nettopp Ødegaards angrep mot Hegerberg, var også landslagssjef Lars Lagerbäck. Han fortalte at 20-åringen ba ham om råd før publisering av innlegget.

– Om jeg får ta det fra starten, så kom Martin og ville vise meg en sak og prate om det. Han hadde allerede da skrevet meldingen, spurte hva jeg syntes og om jeg trodde det ville påvirke oss på noe vis. Det må jeg få si om Martin, at han bare vokser i mine øyne. Det er fantastisk at en så ung gutt har den personligheten han har. Jeg sa til han: «Det var veldig bra skrevet, føler du for dette må du definitivt sende det ut». Så jeg ga han hundre prosent støtte, sa Lagerbäck.

Landslagssjef Lars Lagerbäck fortalte torsdag at han støtter Martin Ødegaard i kritikken av Ada Hegerberg.

Flere hevet øyenbrynet da det var nettopp Martin Ødegaard som gikk i strupen på Ada Hegerberg, men landslagssjefen bedyrer at han ikke er overrasket over at det var Real Madrid-spilleren som valgte å publisere meldingen på Instagram.

– Jeg ble ikke overrasket. Han har vokst, ikke bare som fotballspiller, men som menneske. Respekten for han vokser bare mer og mer. Det er en klok gutt, som dere skal være glade for å ha i Norge, sa Lagerbäck som på ingen måte tror støyen i etterkant vil påvirke Ødegaard i kampen mot Romania.

Les også

«Ødegaards forskjellige roller illustrerer Lagerbäcks utfordring med landslaget»

– En helt ny side av Martin Ødegaard

En av dem som ble overrasket er TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen. Mathisen forteller til Aftenposten at han var sikker på at 20-åringen var blitt hacket da meldingen tikket inn på telefonen hans. Han er heller ikke overbevist om at Lagerbäck ikke ble overrasket over Ødegaards ønske om å legge det ut.

Jesper Mathisen er fotballekspert i TV 2.

– Jeg er ikke overrasket, jeg er sjokkert. Hvis han ikke var overrasket over det ... Jeg skal ikke anklage ham for å lyve, men det er jo en av verdens minst tabloide fotballspillere som plutselig smalt av gårde en bombe, sier han.

– Er det en helt ny utgave av Martin Ødegaard vi nå er vitne til?

– Jeg tror nok ikke det er en ny person, men kanskje har denne sesongen gjort noe med ham som spiller og type utad. De som kjenner ham vet at han har meninger om det ene og det andre og er en reflektert fyr, men dette var en helt ny side av Martin Ødegaard. Ingen kan si noe annet, konstaterer Mathisen.

Publisert: