Kampsportstjernen er forhatt i miljøet. Donald Trump er blant hans største supportere.

Colby Covington (31) elsker å provosere. USAs president er en stor beundrer av MMA-stjernen.

Colby Covington slo natt til søndag Robbie Lawler i MMA-organisasjonen UFC.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Han sikret sin største seier i karrieren. På hodet hadde Colby Covington en caps med skriften «Make America Great Again» – slagordet til USAs president Donald Trump.

Natt til søndag slo MMA-stjernen fanfavoritten Robbie Lawler over fem runder i Ultimate Fighting Championship (UFC). Det er kampsportens største organisasjon og hvert stevne blir sett av millioner av mennesker i hele verden.

På plass i arenaen i New Jersey var Trumps sønner Eric og Donald Jr. og heiet frem 31-åringen.

– Jeg ble inspirert av at presidentfamilien var til stede. De kom og hilste på meg i garderoben før kampen. La oss reise oss for Trump-familien, sa Covington i et intervju vist på Viaplay etter kampen.

Presidenten ble ikke observert i arenaen, men viste tydelig sin støtte til amerikaneren i sosiale medier.

Ble invitert til Det hvite hus

I juni i fjor gikk Covington sin forrige kamp i UFC. Da slo han brasilianeren Rafael dos Anjos på dommeravgjørelse etter fem runder i oktogonen.

Etter seieren ble han invitert til Det hvite hus av USAs president.

Nå mener Covington at han kan vente seg en ny invitasjon til presidentens hjem.

– Han ringte meg etter kampen. Han sa at han setter pris på alt jeg har gjort. Han ønsker meg tilbake til Det hvite hus og ta meg i hånden igjen, sier han ifølge MMA junkie.

Donald Trumps sønner Eric og Donald Jr. var til stede under nattens kamp i New Jersey.

«Hatet» i miljøet

Den amerikanske utøveren er en svært kontroversiell utøver i kampsportmiljøet. Han benytter som regel hver eneste mulighet til å hetse motstandere, og de som kritiserer ham.

«Covington er den idrettsutøveren i det liberale Amerika som er mest foraktet», skriver Daniel Schofield i The Telegraph.

Seieren ble Covingtons syvende på rad. I en sport som avgjøres på svært små marginer, regnes det som en imponerende prestasjon.

Til tross for sin kontroversielle væremåte er Colby Covington en av MMA-sportens største stjerner.

Nå skal han etter alle solemerker gå en tittelkamp i weltervektdivisjonen mot Kamaru Usman. Det er ventet at den vil finne sted i Madison Square Garden i New York i november.

Usman har tidligere gått kamp mot norske Emil Meek. Da vant nigerianeren på poeng etter tre runder. Etter kampen mot nordmannen vant Usman tre kamper på rad og ble på rekordtid en av de største stjernene i MMA-sirkuset.

Publisert: