Styreleder i Skiforeningen: Sundby vil aldri få Holmenkollmedaljen

Martin Johnsrud Sundby får ikke Holmenkollmedaljen han ble innstilt til, etter at en ny statutt hindrer medalje til løpere med tidligere dopingfellelse.

Martin Johnsrud Sundby vil ikke få Holmenkollmedaljen han ble innstilt til. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

For to år siden ble Sundby innstilt til Holmenkollmedaljen, som er regnet som den høyeste utmerkelsen innenfor skisporten. Nå kommer ikke Sundby, Justyna Kowalczyk eller noen annen skiutøver med tidligere dopingfellelse til å få utmerkelsen.

Les også

Snømangel gjør femmila i Kollen til turborenn: – Utrolig at vi får det til

Les også

Norsk kjempetropp til Kollen-festen

Det melder Dagbladet , som har fått tilgang til statutten og har snakket med Stian Berger Røysland, styreleder i Skiforeningens generalforsamling.

– Det står i statutten av Holmenkollmedaljen at hvis man har dopingfellelse, kan man ikke bli tildelt Holmenkollmedaljen, sier Berger Røsland til Dagbladet.

I 2016 ble Sundby utestengt med for høye doser av astmamedisin. Røa-løperen ble utestengt i to måneder med en dom både han og skiforbundet var sterkt uenige i.

Utøvere med dopingfellelser som allerede har mottatt Holmenkollmedaljen får derimot beholde den. Det gjelder også Therese Johaug, som fikk utmerkelsen allerede i 2013.

Publisert:
  1. Martin Johnsrud Sundby

Mest lest akkurat nå

  1. Minst 100 smittede ved 15 skoler og fem barnehager i Stavanger

  2. Folkemengder jublet da Derek Chauvin ble dømt for drapet på George Floyd

  3. Bensinstasjon-ansatt koronasmittet - ber kunder være obs

  4. Vil utvide Europas største steinbrudd – naboene fortviler

  5. Superligaprosjektet kollapset – alle seks engelske klubber trakk seg

  6. 63-åring tiltalt for drapsforsøk i Sandnes